× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be Yprauto

15-07-2019

Wedstrijdverslag - TBR Rallysprint - Koen Lauwaert

Wedstrijdverslag - TBR Rallysprint - Koen Lauwaert

Koen Lauwaert en Bjorn Willaert stonden zondag aan de start voor de derde wedstrijd van dit seizoen, de TBR rallysprint en behaalden een knappe 4de plaats in het algemeen klassement.

"De TBR ligt mij en onze wagen wel. In het verleden werden we hier al 2de en 4de algemeen, toen de wedstrijd nog een volwaardige rally was, maar dat is al een paar jaar geleden. Onze wagen is nog hetzelfde maar de concurrentie is er niet minder op geworden, integendeel zelfs. Een top 10 leek ons zeker haalbaar, een top 5 zou schitterend zijn..." aldus Koen voor de start.

"De omstandigheden zouden voor de eerste run ook niet simpel zijn. Toen de wagen op de startlijn stond, passeerde er net een regenbui over de kp terwijl iedereen op slicks stond. De eerste links-rechts na de start kregen we al een eerste waarschuwing en aan het publiekspunt zette ik de wagen bijna rond. De eerste helft van de kp was het op eieren rijden en de gulden middenweg zoeken tussen een stevig tempo rijden en fouten vermijden. Een onverhoopte 6e plaats was het verdict na kp1."

Tijdens de 2e run lag alles droog en besloot het LC Racing duo een aanval in te zetten.

"We verbeterden onze tijd met 23 seconden en konden zo de 5de plaats algemeen overnemen van Stefaan Tjoens. We bleven echter een strak tempo rijden, want een aantal snelle mannen zoals Lorenzo Bossu waren aan een inhaalrace bezig na een mindere eerste run," wist co Bjorn Willaert na een blik op het klassement.

De derde run schaafde de Clio weer 2 seconden van de tijd en door het uitvallen van Paul Lietaer schoven Koen en Bjorn op naar de vierde plaats. Koen besloot nog een aanval in te zetten op de derde plaats:

"De Brit David Campling met de Subaru WRC stond 6 seconden voor ons en we hebben nog eens alles gegeven om te kijken wat het ging worden.Tijdens de laatste kp werd weer 2 seconden sneller gereden dan voordien, maar halverwege de proef brak de uitlaat. Bjorn moest gedurende een halve kp de nota's roepen om ze te kunnen horen, maar we verloren gelukkig geen power. We namen in die laatste proef nog 3 seconden terug op de WRC en komen finaal 3 seconden te kort voor het podium. Jammer, maar niettemin zouden we voor de start zeker getekend hebben voor een 4de plaats en zijn we heel tevreden!" Aldus Koen

Afspraak in Staden midden augustus!

MLV banden velgen Poperinge
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen