× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

04-07-2019

Wedstrijdverslag - Renties Ypres Rally - Kevin Demaerschalk

Wedstrijdverslag - Renties Ypres Rally - Kevin Demaerschalk

Rally van Ieper : 10e plaats voor Kevin Demaerschalk en Lara Vanneste

Afgelopen vrijdag stonden ook Kevin Demaerschalk en Lara Vanneste met hun Citroën C3 R5 aan de start van de rally van Ieper. Op donderdag reden zij een mooie 6e tijd op de qualifying proef waardoor ze op vrijdagmiddag hun startpositie konden kiezen. Zij kozen ervoor om als 2de de baan op te gaan.   

Vanaf de 1ste proef was het al snel duidelijk dat de afstellingen van de Citroën niet optimaal waren. Kevin: "De afstellingen van de ophanging waren niet goed, we verloren teveel tijd t.o.v. de koplopers. Tijdens de service werden er wat aanpassingen gedaan, maar het resultaat was nog niet goed. Toch konden we deze 1ste dag nog afsluiten op een 6de plaats."

Na nog wat aanpassingen op de laatste service van vrijdag vertrokken ze op zaterdagmorgen met nieuwe moed. En blijkbaar waren deze aanpassingen goed, de langste en ook warmste dag van deze rally werd geopend met een 4de tijd. Jammer genoeg ging het op de 2de proef mis. Door een nota die iets te optimistisch werd gemaakt kwamen Kevin en Lara te snel op een bocht af met een kleine wegverlating tot gevolg. Jammer genoeg was de wei waarin ze terecht kwamen afgesloten door een hek en geraakten ze er niet uit. Met de hulp van een paar toeschouwers kon het hek uiteindelijk geopend worden en konden ze hun weg verderzetten. Jammer genoeg gingen er 7 minuten verloren en zakten Kevin en Lara terug naar de 21ste plaats. Maar de wedstrijd kon gelukkig worden verdergezet. 

Beetje bij beetje klommen ze terug op in het klassement. 3 proeven voor het einde stonden ze op een 13e plaats op meer dan 1 minuut van een top 10 rangschikking. Lara: "Op de laatste proeven haalde Kevin alles uit zichzelf en uit de wagen, zo konden we 3 keer na elkaar de snelste tijd realiseren."

Dankzij deze 3 sterke tijden konden ze nog teruggekomen naar de 10e plaats. Zo werd deze loodzware wedstrijd toch nog mooi afgesloten. Jammer van het kleine foutje, anders had een mooie top 5 er zeker ingezeten.

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen