× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

02-07-2019

Wedstrijdverslag - Renties Ypres Rally - Davy Vanneste

Wedstrijdverslag - Renties Ypres Rally - Davy Vanneste

Tussen de rally van Wervik en de rally van Ieper hebben we nog de kans gehad om een dag te testen om de afstelling van de VW Polo R5 helemaal op punt te krijgen. Na deze testdag waren we tevreden met de setup en hadden we een goed gevoel in de wagen. We konden vol vertrouwen uitkijken naar de start van de rally!

Bij de aanvang van de rally zat het tempo meteen heel goed. We konden zelfs een 5de en 6de tijd algemeen laten optekenen terwijl alle toppers nog in de wedstrijd zaten. Helaas reden we lek tijdens de tweede lus, de vrijdagavond. We verliezen daar een kleine halve minuut en zakten daardoor weg naar de 11de plaats algemeen. We wisten dat er meer in zat en zaterdag trokken we in de aanval om zo veel mogelijk plaatsen goed te maken. Na de eerste passage van alle proeven op de zaterdag waren we opgerukt naar een 7de plaats algemeen. We wisten dat het op dat moment moeilijk zou worden om nog plaatsen op te schuiven. De enige tactiek was dan om een strak tempo te hanteren en vooral geen fouten te maken. 

Tijdens de tweede lus, de zaterdagavond, maakte Sebastien Bedoret wel een fout en ging enkele keren over de kop. Gelukkig waren zowel piloot als co-piloot ongedeerd. Daardoor schoven wij op naar een 6de plaats. Enkele proeven later begaf de versnellingsbak van Vincent Verschueren waardoor wij 5de algemeen kwamen. Op dat moment moesten we ons concentreren op het behoud van deze plaats. We stonden ongeveer een halve minuut achter op Freddy Loix en een halve voor op Edwards, de eerste Brit.

Uiteindelijk hebben we deze opdracht volbracht en eindigen we op een schitterende 5de plaats algemeen. Deze editie van de rally van Ieper was uiterst zwaar omwille van de extreme temperaturen. Het was slopend voor zowel de rally bolide, de banden als voor ons en ons team. Maar we hebben de wedstrijd, op die ene lekke band na, foutloos kunnen afwerken en we zijn dan ook heel tevreden en trots met ons resultaat! De samenwerking tussen Kris D'alleine en mezelf verliep ook zeer goed. De verstandhouding was optimaal en het vertrouwen in elkaar was duidelijk aanwezig. Kris D'alleine heeft schitterend werk geleverd. Waarvoor dank!

Natuurlijk was dit resultaat niet mogelijk zonder ons team. Een dikke, dikke merci aan Kurt Flament voor de goede zorgen! Een dikke merci aan Sabine Clarysse & Nico Guillemyn, Filip Verhaeghe, mijn vrouwtje, Martine Laflère en alle andere mensen van het team! Et bien sûr un grand merci à THX Racing, Alain Georges, Jérémy Chvl, Lionel Hansen, Christian Jupsin et Luc Manset. Ook een speciale dank aan Viviane Verschaeve voor de begeleiding voor en tijdens de wedstrijd. Bedankt ook aan de vele trouwe supporters en bedankt voor de vele foto's en filmpjes!

En natuurlijk last but not least een mega grote dank aan onze hoofdsponsor Wim Delporte, aan Maxime Verpoort en aan alle andere sponsors die dit alles mogelijk maken!!

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen