× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

02-07-2019

Wedstrijdverslag - Renties Ypres Rally - Steven Dolfen

Wedstrijdverslag - Renties Ypres Rally - Steven Dolfen

Nog steeds de snelheid om vooraan mee te draaien ! 

Na een geslaagde generale repetitie in de Motul 12u van Wervik waar ze de R2 overwinning namen en een degelijke shakedown op donderdag konden Steven en Thijs vol vertrouwen de Ieperse vrijdagavond lus aanvatten. Vooraf werd een podium plaats in de R2 klasse vooropgesteld. 

"Door een late levering van onze remschijven konden we die pas vrijdagmiddag monteren, dat zorgde ervoor dat we op de eerste proef wat tijd lieten liggen omdat de auto zich anders gedroeg in de remzones. Dit is natuurlijk nefast voor het vertrouwen, maar door de druk wat bij te regelen na de proef was dit euvel al snel opgelost en konden we op de volgende proef, die van Hollebeke vol aan de bak."

De vrijdagavond werd dan ook afgesloten op een 3de plaats in de R2 klasse, eerste Belg en een mooie 25ste plaats algemeen. Dat een normtijd die totaal geen steek hield een 25sec kost laat het team nog buiten beschouwing. Perfect op schema dus en al een ruime voorsprong op junior referenties zoals Molle en Boxoen. Maar helaas waren er opnieuw problemen met de Adam waardoor het team te laat konden pointeren. 

"De electronica in de Adam blijft ons maar problemen bezorgen, en straftijd... Een volle minuut aan de broek omdat de wagen opnieuw niet wou starten. Om gek te worden! Op de proef van Westouter moesten we bvb met een Adam rijden die constant vol gas gaf, gekkenwerk was dat! Maar we konden hem op de baan houden maar verloren wel onze felbevochten 3de plaats in R2 en een 18de plaats algemeen net na Van Der Marel."

Dus toch wat gemengde gevoelens achteraf bij Steven en Thijs, want uiteindelijk vallen ze net uit de top 20 en het podium in de R2 klasse. "We hadden inderdaad meer verdient , maar het is nu zo. Als je de weg ziet die we afgelegd hebben na ons ramp seizoen met de DS3 R5 moeten we trots zijn op onze snelheid die we dit weekend getoond hebben en hierop verder gaan. Het deed ons plezier de talrijke supporters opnieuw trots hun petje te zien dragen en de complimenten achteraf deden dan ook enorm veel deugd!"

Volgende afspraak, 15 augustus Rally van Staden ter voorbereiding van de Conxion Omloop van Vlaanderen begin september. 
 

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen