× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

01-07-2019

Wedstrijdverslag - Las Vegas Ypres Historic Rally - Christophe Merlevede

Wedstrijdverslag - Las Vegas Ypres Historic Rally - Christophe Merlevede

Christophe Merlevede - Giljan Vandromme - BMW M3

Op onze eerste run tijdens de Shakedown in Boezinge ondervonden we remproblemen, de remdruk verdeling stond niet goed wat resulteerde in een gemiste remzone, gelukkig zonder veel erg. Dank aan de toeschouwers die ons terug de baan opbrachten. Tijdens de volgende runs werd dit aangepast en konden we met een iets beter gevoel van start gaan op KP Kemmelberg, vrijdagavond.

We besloten om de nodige voorzichtigheid in te bouwen gezien we nog niet het volle vertrouwen in de remmen hadden. We kregen meteen het deksel op de neus en klokten slechts een 10de tijd. Op de beide doortochten van Zonnebeke ging het al iets betere en konden met 2 vierde tijden de nacht in gaan op een 5de plaats. Bij de wagens voor ons was het jammer genoeg al over en uit voor Stefaan Stouf en Didier Vanwijnsberghe die met pech aan de kant moesten.

Op zaterdag gingen we proberen op te schuiven richting het podium. We konden met enkele 4e, 3e en 2e tijden op het einde van de eerste lus dit waar maken. We hadden geen reden om gas te lossen gezien een sterke Danny Kerckhof ons kortbij volgde. De volgende ronde was voor mens en machine heel zwaar, dergelijke temperaturen hadden we immers nog niet veel meegemaakt. Toch konden we tot op 2 seconden van de 2e plaats komen en gingen de laatste lus nog een tandje bij steken.

Echter had onze servicecrew een scheurtje in de achterbrug vastgesteld en de reparatie duurde iets langer dan voorzien, we kregen 20 sec straftijd. Met nog 1 ronde te rijden en een sterke “Lucky” in de Lancia Integrale besloten we iets terughoudender te rijden om de motor niet teveel te belasten in de hitte en onze derde plaats veilig te stellen.

We zijn uiteraard heel tevreden met het resultaat, veel meer zat er waarschijnlijk niet in. We willen zeker Bjorn Syx en Ari Vanrobaeys feliciteren met hun schitterende prestatie, met voorsprong de snelste jongens in deze wedstrijd. Hartelijk dank aan onze Sponsors; Feys-Pattyn, Vredestein en MLV banden alsook aan onze servicecrew Jasper, Matthi, Mats Vd Brand en team die ons een schitterende wagen afleverde (3x podium op evenveel wedstrijden), het team van Bjorn Syx die ons de nodige hulp verleende tijdens de service, onze supporters en familie!

In de zomer periode houden we het rustig en pikken misschien nog wel een rally uit in het najaar, we zien wel…

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen