× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

01-07-2019

Wedstrijdverslag - Renties Ypres Rally - Fredericq Delplace

Wedstrijdverslag - Renties Ypres Rally - Fredericq Delplace

Last Minute beslissing om te starten in Ieper zeker niet beklaagd!

Op onze planning voor dit jaar stond niet al te veel rally ingevuld, dat we Wervik zouden rijden dat stond al een tijdje vast. Van Ieper was dit jaar nog niet gesproken geweest. Tot de avond van de sluiting van de inschrijvingen waren er geen plannen om Ieper te rijden. Tot we dit wilden uitleggen aan ons team… onze service-mannen, sponsors en supporters overtuigden ons toch om deel te nemen aan onze thuisrally.

We maakten er een unieke combinatie van, vader - zoon in een Porsche GT3 aan de start in Ieper. We beslisten dan ook om met een strak tempo van start te gaan om zo een mooie startpositie voor dag 2 proberen te versieren. We sloten de eerste ronde meteen af op een 20ste plaats algemeen en als 2de GT op 11 seconden van Tim Van Parijs.  De laatste ronde van dag 1 startte met de annulatie van kp Hollebeke. Daarna behaalden we nog 2 scratchtijden op kp Wijtschate en Kemmelberg. Wat het totaal op 4 snelste tijden van dag 1 bracht. We sloten dan ook de dag af op een mooie 17 de plaats algemeen en als 2dePorsche op slechts 14.6s.

Teamwork makes the dream work!

Op dag 2 werden enorm hete temperaturen voorspeld. Waardoor het een zeer lastige dag zou worden voor mens en machine. Tijdens de 1ste lus van dag 2 verloren we onze grip op koploper Van Parijs bij de Porsches. Kp 10 schreven we nog op onze naam maar op de volgende 2 kp’s verloren we samen 21.1s.  
We voelden dat de hitte wat begon te wegen en dat onze te korte (fysieke) voorbereiding ons wat parten speelde. Ook misten we ritme achter het stuur van de Porsche, onze tijden waren niet constant genoeg. Verder sloten we de rally af met drie 12detijden algemeen en op kp Vleteren 2 een 11de tijd. 

Met 9 snelste tijden op 21 verreden kp’s onder de Porsches kunnen we zeer tevreden zijn met onze prestatie! Op de kp’s ging het enorm hard tussen alle Porsches, maar naast de proeven was er een zeer toffe sfeer onder elkaar!

Nog een leuk weetje, via het trackingsysteem van D24 Tracking systems die in de Porsche ingebouwd is vernamen we dat we tijdens de allerlaatste km van de laatste kp in Watou ons snelheidsrecord van de rally behaalden met een snelheid van 217 km/u! We sloten een topweekend af op een onverhoopte 12deplaats algemeen en 2de GT op 35.9s van Tim Van Parijs. Graag bedanken we onze sponsors LAS VEGAS en D24 TRACKING SYSTEMS en alle supporters  voor deze intense rally!  Ook willen we ons schitterende serviceteam bedanken! Want zonder hen zou dit hele avontuur niet mogelijk geweest zijn!

 

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen