× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

01-07-2019

Wedstrijdverslag - Renties Ypres Rally - Bert Coene

Wedstrijdverslag - Renties Ypres Rally - Bert Coene

Om zijn 20ste jaar in de rallysport te vieren reed Bert Coene afgelopen weekend de Renties Ypres Rally in een Ford Fiesta R5. De wedstrijd werd afgesloten op een 22ste plaats. 

"Het was een super ervaring! Ik ben heel tevreden van het weekend. De Ford Fiesta R5 is een echte rallyauto in vergelijking met onze Lancer. Ik had wel wat tijd nodig om me aan te passen, vooral het schakelmoment ligt heel anders. Met de Fiesta moesten we in toeren rijden in plaats van op koppel. we zaten vaak een versnelling te hoog...

Op vrijdagavond liepen we de wagen voor ons tot 3x in en verloren we een klein beetje tijd. De zaterdag bouwden we het vertrouwen in de wagen verder op. Op de snelle proeven kwamen we wel nog te kort tegenover onze referenties, maar op de eerder technische proeven kwamen we al heel kort bij hun tijden. Kortom ik mag tevreden zijn al is het jammer van de 4 minuten straftijd door 3 keer een tiende van een seconde te vroeg te starten... Achteraf gezien en rekening gehouden met onze straftijd zijn we super tevreden dat we ons toch relatief snel aangepast hebben in de wagen. We moeten zeker niet beschaamd terugkijken naar de Ypres Rally 2019."

Deze ervaring met de Ford Fiesta R5 werd duidelijk gesmaakt door Bert, het is dan ook niet onmogelijk dat er nog een vervolg komt. "Natuurlijk wil ik graag in Roeselare met deze wagen rijden. maar als dit gehaald zal worden weet ik nog niet," aldus Bert.

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen