× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

01-07-2019

Wedstrijdverslag - Renties Ypres Rally - Marnix / Gregory Verfaillie

Wedstrijdverslag - Renties Ypres Rally - Marnix / Gregory Verfaillie
Wedstrijdverslag - Renties Ypres Rally - Marnix / Gregory Verfaillie

Zoals gemeld werd vorig weekend het kroonjuweel van het Belgisch rallykampioenschap gereden in het mooie landschap van de Westhoek de “Renties Ypres Rally 2019. De rally werd door de loden hitte zowel voor de wagens als de teams een slopende opdracht. Door de kurkdroge wegen werd er ook ontzettend snel gereden, gevolg toch ook heel wat crashes, gelukkig meestal zonder lichamelijke schade.

Het is met een zeer grote tevredenheid en fierheid dat we kunnen melden dat de beide broers Marnix en Gregory zaterdagavond rond 23 uur het eindpodium overreden.

Team Marnix en Nicki Vandepoel

Marnix, uitstekend begeleid door zijn vertrouwde co Nicki, reed een heel goede stabiele wedstrijd. Maar ook hij kende een hevig moment : op weg naar de 23ste en allerlaatste KP (Watou) bleek de temperatuur van het motorkoelwater onrustwekkend snel te stijgen, gelukkig kon met de hulp van toevallige toeschouwers-mecaniciens het euvel (vastgelopen schroef) verholpen worden, oef !! Er werd 8 minuten tijd gepakt tussen de TC en de start om het probleem volledig op te lossen, en zo kon de finish worden gehaald.

Team Gregory en Benoit Vandoolaeghe

Gregory werd begeleid door zijn co-piloot Benoit en reed werkelijk continu tot op de limieten van de wagen. De motor draaide gans de rally perfect, toch ontsnapte het team aan de uitschakeling : op SS15 Vleteren leed het team, gelukkig vrij dicht bij de Flying Finish, bandbreuk maar rijdend op de velg ,werd het einde van de KP bereikt.

Natuurlijk bracht de rally, een bijkomend pigment : een gezonde broederstrijd, met bij het einde van de rally wederzijdse felicitaties en omarmingen. Bij vergelijking van de gereden tijden bij alle 23 SS blijkt een seconden speling en afwisselend voordeel voor de broers.

Grote dank aan het vertrouwde service team van Philcars die beide wagens voortdurend perfect wedstrijd klaar hielden. En natuurlijk dank aan Mady voor de steeds smakelijke catering. Nog wat trots nagenieten en dan terug naar de volgende rally....

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen