× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Verzekeringen Delaere ALV saneren van tanks MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

24-06-2019

Team van Oxford Universities Motorsport Foundation voor de 8ste keer aan start van Ypres Rally

Team van Oxford Universities Motorsport Foundation voor de 8ste keer aan start van Ypres Rally
Team van Oxford Universities Motorsport Foundation voor de 8ste keer aan start van Ypres Rally Team van Oxford Universities Motorsport Foundation voor de 8ste keer aan start van Ypres Rally Team van Oxford Universities Motorsport Foundation voor de 8ste keer aan start van Ypres Rally

Het begint een traditie te worden dat het studenten team van de Oxford Universities Motorsport Foundation aan de start staan in de Ypres Historic Rally. Het team komt voor de 8ste opeenvolgende keer nar Ieper, deze wedstrijd is voor het team ook het grootste en belangrijkste event van het jaar.

Dit jaar is al heel succesvol geweest voor de Riley 1.5 "Racer", de spreekwoordelijke zuster van de Riley die zal deelnemen in Ieper.  Met de Racer hebben de studenten van het team in iedere race van het seizoen van de HRDC hun klasse gewonen in races met start velden met wagens zoals Sprites, Midgets, A40's, Mini's, Mustang's, Falcon's, etc. Ook de wedstrijd in Lydden Hill werd gewonnen.  De race wagen is natuurlijk veel lichter en de motor heeft wat meer vermogen, plus dat de wagen uitgerust is met meer sensors voor de telemetrie dan de meeste moderne competitie wagens gebruiken!

Het team komt met piloot David Boston en copiloot Ahron Becquart aan de start in de Classic Ypres Historic Rally, ze kregen startnummer 321 op de Riley. Vorig jaar haalde dit duo hun beste resultaat in Ieper met een 14de plaats algemeen en een tweede plaats in de klasse.

Ahron Becquart is de zoon van wijlen Ignace Becquart, voormalig koersdirecteur van de Ypres Rally, en is afkomstig uit Ieper maar woont reeds meerdere jaren in Engeland.

In het HRDC kampioenschap, wat ze normaal rijden, is het plaatsen van stickers op de wagen beperkt. Maar voor Ieper krijgen alle partners een mooie plaats op de wagen. “Voor het team zijn deze sponsors heel belangrijk, het is dankzij hen dat ze dit studententeam kunnen bekostigen,” vertelde copiloot Ahron Becquart ons. Het team is in de aanloop naar de rally hartelijk ontvangen door garage Van Moerbeke in Brielen. Voor deze wedstrijd krijgt het team uit Oxford ook steun van enkele sponsors uit de Westhoek: 

Minneke Poes
Tankstation Lemenu
Autosportcenter Alltec Seys
Garage Van Moerbeke

Het studenten team is ook online te volgen via facebook en twitter via Oxford Universities Motorsport Foundation OUMF en @OUMF_racingteam. 

Verzekeringen Delaere
ALV saneren van tanks
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen