× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

20-06-2019

Preview - Renties Ypres Rally - Brian Renier

Preview - Renties Ypres Rally - Brian Renier
Preview - Renties Ypres Rally - Brian Renier

Deze avond werd de Ford Fiesta R2 van Brian Renier en Isabel Durnez voorgesteld aan Café Ons Huis te Dadizele naar aanleiding van de Renties Ypres Rally.

“Volgende week sta ik voor de 7de maal aan de start van de Ypres rally maar het is wel de eerste maal dat ik het stuur zelf in handen zal nemen tijdens deze rally.

De laatste wedstrijd dateert alweer van de Orc rally editie 2018 (Suzuki Swift Sport) en dat was ook meteen mijn enige wedstrijd in 2018. De laatste wedstrijd dat ik met de Ford Fiesta R2 reed was tijdens de East Belgian Rally 2017. Daar werden we vice-kampioen in het criterium kampioenschap en kampioen in klasse RC4.

Ik verkocht de Ford Fiesta R2 deze winter aan Garage XLT en we maakten meteen een afspraak dat ik nog de Ypres rally zou rijden met deze wagen. Aangezien ik ook kind aan huis ben bij Philcars zijn we tot de overeenkomst gekomen om in Ieper op dezelfde serviceplaats te staan. XLT zal instaan voor de service, Philcars zal op zijn beurt instaan voor de catering.

Voor de livery moet ik naar Isabel kijken. Zij had bepaalde ideeën in haar hoofd en heeft de basis gelegd voor deze livery. De livery werd uiteindelijk verwerkt en aangebracht door Nick Verleye van 2Sign en we zijn echt super tevreden met het resultaat, waarvoor dank.” Aldus Brian

Op de vraag wat de ambities zijn voor Ieper wist Brian ons het volgende te vertellen.

“Eerlijk gezegd heb ik niet veel ambitie en ben ik vooral realistisch. Een jaar niet gereden en als je kijkt naar het niveau in de R2 klasse... Wij willen ons vooral amuseren in Ieper, de wagen heelhuids aan de finish brengen en genieten van deze unieke gelegenheid. Dankzij de nodige inspanningen van onze sponsors kunnen van start gaan in Ieper en ik wil optimaal genieten van dit avontuur.

Ik kijk nu al uit naar de eerste proef, Zonnebeke, en wat er mij te wachten zal staan. Er zitten enkele verraderlijke pieges in en zullen meteen bij de les moeten zijn. We zullen er alles aan doen om Ieper tot een goed einde te brengen en wat er nog later op het jaar zal volgen, is momenteel nog een groot vraagteken.

Beroepshalve heb ik het momenteel heel druk en ook op privévlak heb ik weinig vrije tijd om meer wedstrijden te rijden.” Aldus Brian

Met een mooie overwinning achter haar naam, aan de zijde van Arthur Kerkhove (Ford Escort Mk II) tijdens de Rally van Wallonië, staat Isabel aan de start van haar 2de wedstrijd van het seizoen. Isabel debuteert daarmee als co.pilote in de Renties Ypres Rally.

#Foto's persvoorstelling

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen