× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks MLV banden velgen Poperinge zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

19-06-2019

Wedstrijdverslag - Motul Rally van Wervik - Bram Fonteyne

Wedstrijdverslag - Motul Rally van Wervik - Bram Fonteyne

Wedstrijdverslag – Bram Fonteyne – Johan Willaert

Voor de eerste maal dit seizoen zagen we Bram Fonteyne aan het werk in zijn Volvo 240 met een nieuwe turbomotor onder de motorkap. Er is nog wat werk aan de winkel maar Bram sloot deze wedstrijd toch af met een positief gevoel,

“In het begin van de wedstrijd was het vooral zoeken naar het juiste ritme. De natte en gladde omstandigheden maakten het er niet gemakkelijker op en was het een wedstrijd van veel ups en downs.

De eerste proef lag er heel nat bij maar we kenden geen noemenswaardige problemen. De 2de proef werd geannuleerd en op de 3de proef werd maar 1 ronde gereden door een probleem met de alternator. Niet meteen een droomstart maar we wisten op voorhand dat dit eerder een test wedstrijd ging worden.

Ook tijdens de 2de boucles van 3 proeven was het weer eentje met hoogtes en laagtes. Geluwe werd opnieuw geannuleerd en mochten we ons opnieuw richting Kruiseke begeven. Zonder problemen de finish gehaald maar op de rondkoers van Wervik moesten we na 1 rondje het parcours vroegtijdig verlaten. Een leiding van de turbo was losgekomen en we wilden geen enkel risico nemen en de motor niet verder beschadigen.

Gelukkig kon ik andermaal rekenen op een fantastisch team rondom mij. Tijdens iedere servicebeurt werd het onderste uit de kan gehaald door het team en werd de Volvo telkens klaargestoomd voor de volgende ronde. Een dikke pluim voor deze mensen. Het team blijft naar elkaar toegroeien, iedereen kan zijn mening geven en ook de kinderen van ons team zijn van de partij. Kortom een leuke, amicale gelegenheid voor iedereen.

Tijdens de 7de proef, kp Geluwe, vielen plots alles puzzelstukjes in elkaar en dat resulteerde in een 3de tijd bij de historics. Zo werd het duidelijk dat er zeker potentieel zit in onze nieuwe turbomotor. Vol vertrouwen gingen we van start op Kruiseke maar daar kwam de turboleiding voor de 2de maal los. Zoals ik eerder al aan gaf, een wedstrijd met veel ups en downs. Op de laatste proef van de dag besloten we om geen rondjes meer te rijden op Wervik en meteen linksaf te draaien richting finish. Er werden geen risico's genomen en hadden uiteindelijk een goede testwedstrijd achter de rug. Dat ik daarvoor een straftijd van 9 minuten moest incasseren deed er uiteindelijk niet veel meer toe.

We weten waar de werkpunten liggen en nemen nu de tijd om alles te controleren en te analyseren. Na afloop van de wedstrijd kreeg ik veel positieve berichten over onze wagen en zijn 'nieuw' geluid. De herinneringen kwamen bij vele doorwinterde rallyfans naar boven als de vlam uit de pijp kwam en de sound van de turbo naar boven kwam.

Nog een dankwoordje aan Johan Willaert, die voor de eerste maal in een rallywagen zat als co.piloot. Hij heeft alles met veel overgave gedaan en bij momenten ook kunnen genieten van onze passages. Na afloop van deze wedstrijd zei hij dat ik in de toekomst nog mag bellen om eens mee te gaan en dat geeft mezelf ook een positief gevoel.” Aldus Bram

 

ALV saneren van tanks
MLV banden velgen Poperinge
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen