× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness Yprauto http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

19-06-2019

Wedstrijdverslag - Motul Rally van Wervik - Lieven Brulez

Wedstrijdverslag - Motul Rally van Wervik - Lieven Brulez

Een schitterend deelnemersveld voor de 45ste editie van de Rally van Wervik, alleen kon dit niet van ons startnummer gezegd worden. We kregen het nummer 154 van de 158 deelnemers op onze deuren geplakt, net voor de #Twins Kim en Kelly De Bon en wisten dat er leuke babbels gingen volgen.

Het was niet mijn eerste deelname in Wervik, maar wel 2 jaar geleden dat ik nog aan de start stond van deze wedstrijd, Benny Aeck navigeerde mij voor de eerste maal als co.piloot en eerder op het jaar zat hij naast mijn broer Frederik tijdens de Rally van de Monteberg. De Rally van Wervik was tevens zijn 76ste wedstrijd uit zijn carrière. Ondanks dat het allemaal wat onwennig voelde, viel de eerste ontmoeting op vrijdagmorgen voor de verkenning heel goed mee. We keken uit naar onze wedstrijd en hadden er beiden veel zin in. De nota's van vorig jaar werden erbij genomen en na wat finetuning kwamen we al vlug tot de conclusie dat het nota systeem goed zat. 

Dé zaterdagmorgen fris en monter op post en vol enthousiasme richting de eerste proef, maar eens daar toe gekomen werd het humeur met de helft gehalveerd. Een annulering van de eerste proef door een afgereden verlichtingspaal die dwars over de weg lag. We mochten rechtsomkeer maken en onderweg hoorden we dat er op de 2de proef ook een sortie was en waren we nog niet zeker of we daar wel gingen mogen starten. Eenmaal we aan de start stonden van de 2de proef bleek het om vals alarm te gaan en konden we toch van start gaan. Er werd wat aftastend gereden en ook de 3de proef werd niet op het scherp van de snee afgewerkt. 

Klaar voor de 2de boucles van 3 proeven stonden we aan de start met slicks onder de Seat Ibiza. De eerste proef konden we opnieuw niet rijden en begon het ook nog eens te regenen wanneer we ons richting de 2de proef begaven. De wegen lagen er best gevaarlijk bij en de tijden werden logischergewijs niet verbeterd. Terug richting het service park. De wagen werd door Vada-racing op punt gezet en waren we klaar voor de volgende lus van 3 proeven. De baan was intussen aan het opdrogen en met 4 nieuwe schoenen onder de Ibiza konden we voor de eerste maal van start gaan op kp Geluwe. Er werd een mooie tijd neergezet. Op Kruiseke hebben we ook onze tijd verbeterd ten opzichte van de vorige passages maar op Wervik liep het niet zoals gepland. We reden een betere tijd ten opzichte van de 2de ronde maar niet in vergelijking met de eerste ronde. Reden daarvoor was dat we onderweg opgehouden werden door een voorligger en we onmogelijk voorbij konden. Een beetje frustrerend maar bon...


Tijdens onze laatste servicebeurt had Benny gekeken naar het klassement en zag hij dat we voor onze concurrent, G.Cnockaert, stonden in klasse 2D. Met een ruime voorsprong zei Benny dat we de proeven gecontroleerd konden uitrijden en geen onnodige risico's moesten nemen. Alle tijden werden ruimschoots verbeterd in de laatste ronde en wonnen in onze klasse voor Cnockaert. Super trots met onze eerste plaats en een 13de plaats in divisie 1-2 op 17 aangekomen wagens. We werden nog 77ste algemeen op 158 deelnemers, waarvan er maar 94 zijn aangekomen.

Dank aan de organistie, aan alle sponsors, service team Vada Racing, alle aanwezig supporters en fotografen voor de support, de vele foto's en filmpjes en natuurlijk ons Frieda voor de catering." Aldus Lieven

zwembaden en wellness
Yprauto

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen