× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

18-06-2019

Wedstrijdverslag - Motul Rally van Wervik - Davy Vanneste

Wedstrijdverslag - Motul Rally van Wervik - Davy Vanneste

Davy Vanneste blikt tevreden terug op de Rally van Wervik, ondanks dat hij de Vw Polo GTI R5 vroegtijdig aan de kant moest zetten.

"Afgelopen weekend reden we de eerste wedstrijd van dit jaar, de Motul Rally van Wervik. We konden voor de eerste keer proeven van de THX Volkswagen Polo GTI R5 en was de samenwerking tussen Kris D'alleine ook een nieuw gegeven.

De wegen lagen er tijdens de ochtend zeer nat en glad bij maar toch verliepen de eerste proeven uitstekend voor ons. We draaiden zelfs de snelste tijd op de 2de proef en dat in mijn eerste wedstrijd met de Polo R5. ik was best fier op mijn scratch, zeker met zo'n sterk deelnemerveld aan de start in Wervik, dan kijk ik vooral naar Vincent Verschueren, Freddy Lois en Sebastien Bedoret.. 

Na de eerste lus stonden we op een zeer verdienstelijke 3de plaats in het algemeen klassement. Tijdens de 2de lus van 3 proeven begonnen de wegen stillaan op te drogen en ontdekten we dat de afstellingen van de Polo niet optimaal waren in deze omstandigheden.

Tijdens de 3de lus werd dit alleen maar bevestigd en moesten we onze derde plaats afstaan aan Freddy Loix. Op de koop toe liet de Polo ons in de steek, de uitlaat brak af net na de turbo en daarbij kwam er extreem veel hitte vrij richting de olieleidingen en de elektriciteitsleidingen. Op het einde van proef Kruiseke kwam er zelfs wat rook van onder de motorkap en na enkele haperingen in de motor werd beslist om de wedstrijd te staken. We wilden het risico niet lopen om de motor verder te beschadigen. Natuurlijk waren we heel ontgoocheld maar toch zijn we tevreden over onze prestatie. We zijn dan ook super gemotiveerd om van start te gaan tijdens de Renties Ypres Rally." Davy Vanneste

See you @ Ypres.

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen