× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

12-06-2019

Preview - Motul Rally van Wervik - Bram Fonteyne

Preview - Motul Rally van Wervik - Bram Fonteyne

Het was de afgelopen maanden behoorlijk stil rond Bram Fonteyne maar dit weekend zien we Bram en zijn spectaculaire Volvo 240 terug aan het werk tijdens de Motul Rally van Wervik. De Volvo 240 werd voorzien van een nieuwe motor met turbo maar dat ging niet zonder slag of stoot. 

"Vorig seizoen hadden we besloten om wat minder wedstrijden te rijden en werden er uiteindelijk maar 4 wedstrijden afgewerkt in 2018. Het was de bedoeling om het budget te gebruiken voor een nieuwe motor met turbo, om meer power te ontwikkelingen in de Volvo 240. Heel dat proces heeft flink wat voeten in de aarde gekost en de wagen is net op tijd klaar voor de Rally van Wervik. We hadden twee nieuwe motoren aangekocht maar eentje daarvan is reeds gesneuveld tijdens een eerste test op de testbank. Na flink wat zoekwerk werd het probleem gevonden en konden we eigenlijk helemaal opnieuw beginnen. Het nadeel is natuurlijk dat dit allemaal een kostenplaatje met zich meebrengt en we hopen dat we dit jaar van verdere pech gespaard blijven, anders moeten we opnieuw een beperkt programma afwerken dit jaar." Aldus Bram

Bram staat natuurlijk niet voor de eerste maal aan de start in Wervik en heeft al meermaals bewezen dat hij hier schitterende resultaten kan neerzetten. Toch heeft Bram weinig hoge verwachtingen in zijn eerste wedstrijd van het seizoen.

"Gisteren hebben we de Volvo teruggehaald van onze tuner uit Beernem en heb ik voor de eerste maal gereden met de wagen. Ik moet zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk was van de prestaties maar tergelijkertijd viel het mij op dat ik moet inboeten op topsneldheid. Deze ligt nu op zo'n 164km/u en ik vrees dat dat toch te weinig is om iets te rapen in Wervik. De turbo is redelijk indrukwekkend en ook al is het alleen de motor die vervangen is, deze wagen geeft mij een compleet ander gevoel.

Op de eerste proeven zal ik sowieso op zoek moeten gaan naar het juiste ritme en kijken hoe de wagen reageert in de verschillende situaties. Gelukkig kan ik rekenen op de nodige parcourskennis, sinds 2000 heb ik deze wedstrijd maar 2x moeten missen als ik het mij goed herinner. Gelegendheids co.piloot, Johan Willaert, neemt voor de eerste maal plaats in een rallywagen en zal de nota's op zich nemen voor deze wedstrijd. Het is vooral de bedoeling om een goed gevoel te vinden in de wagen, hem zonder kleerscheuren aan de finish te brengen en ons te amuseren ook." Aldus Bram

Yprauto
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen