× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be Yprauto

05-06-2019

Wedstrijdverslag - ORC Rally - Serge Vervondel

Wedstrijdverslag - ORC Rally - Serge Vervondel

Serge Vervondel – Han De Bock / BMW e36 M3

De ORC-Rally had in het verleden nog maar weinig geluk gebracht voor Serge Vervondel en zijn BMW e36 M3. Steeds moest de wagen vroegtijdig aan de kant worden gezet. De autohandelaar uit Teralfene wilde in 2019 absoluut de finish bereiken en als het even kon op een mooie rangschikking in het eindklassement.

Daar vaste co Erik Van Beneden, nog steeds herstellende van een operatie, pas binnen enkele weken opnieuw mag aantreden, werd het zitje voor de tweede keer bemand door Han De Bock.

Een plaats binnen de top 15 werd vooraf als realistisch einddoel vooropgesteld. Niet minder dan 13 BMW M3’s namen de start en er kon dus wel degelijk van een MCup op VAS-niveau worden gesproken. Aan speelkameraden dus geen gebrek. Op de eerste korte proef van Hulste werd nog een beetje voorzichtig gestart. Vanaf de tweede klassementsproef werd het gaspedaal al wat dieper ingedrukt om voluit te gaan op de derde en tevens moeilijkste proef De Ginste. Hier werd meteen een 17detijd algemeen geklokt waarbij het gelegenheidsduo enkele gevestigde waarden achter zich lieten.

De eerste boucle werd afgesloten op een keurige 17deplaats. Mooi op schema voor de top 15. Tijdens de tweede ronde van drie proeven werd met het mes tussen de tanden vertrokken om nog enkele plaatsen in het klassement trachten goed te maken. Helaas waren Serge & Han niet de enigen met dat gedacht. Jelle Segers, ook al in een E36 M3 werd weliswaar bijgebeend maar de Autosport Serge BMW werd op haar beurt ingehaald door de zeer snelle Beel in diens Subaru Impreza waardoor de 17deplaats behouden bleef. Na het bestuderen van de tijden besloten Serge en Han om niet verder te gaan aanvallen en hetzelfde tempo aan te houden voor de resterende twee rondes. Het duo slaagde in het opzet tot het noodlot toesloeg op de derde proef.

Serge legt uit: “In een remzone wilde ik terugschakelen van vierde naar derde versnelling. De versnellingsbak sputterde een beetje tegen en in plaats van derde gingen we naar eerste versnelling. Hierdoor blokkeerde het achterdifferentieel meteen en schoven we alle kanten op om uiteindelijk te eindigen in een gracht. Er stonden maar enkele toeschouwers. Zij hebben nog even geprobeerd om ons uit de gracht te trekken maar de wagen lag veel te diep. Er was niet zoveel schade. Ik zal nog kijken of we de wagen herstellen of we met een andere wagen van start gaan in onze volgende wedstrijd: de Rallye Haute-Senne

Een spijtige zaak,” zegt ook co Han De Bock. “Het ging net zo goed. We hadden een snel en goed ritme te pakken zonder al teveel risico’s te nemen. Niet vergeten dat deze M3 maar een standaard 3.0l motor heeft en niet beschikt over een sequentiële versnellingsbak zoals andere M3’s die meestal uitgerust zijn met de veel snellere 3.2l motor. Ik denk dat onze tijden zeker mogen gezien worden. Spijtig genoeg hebben we het niet kunnen afmaken en was het meteen game over na onze sortie. Gelukkig hebben we zelf niets en is de wagen slechts licht beschadigd. Enkel spijtig dat de organisatie niet beschikte over een dépanneur om ons uit de gracht te halen en we zelf naar een oplossing moesten zoeken. Gelukkig was er een vriendelijke boer die meteen zijn diensten aanbood. Maar weer gooide de organisatie roet in het eten door niet toe te laten om tussen de reeksen door te takelen. Dit heeft amper 2 minuten geduurd eer de wegen eruit was. Dit is een gebrek aan respect voor de deelnemers. Bovendien lag de wagen vlak naast de weg in een moeilijke remzone. Ik moet er niet aan denken wat de gevolgen zouden geweest zijn mocht er een andere deelnemer bovenop zijn geknald. Een gele vlag bestaat immers niet meer. Dat had men toch anders kunnen oplossen! Met een beetje goede wil bereikt men veel, nietwaar? Helaas niet in Oostrozebeke. Het optreden van Sergio zal misschien prioriteit hebben gekregen…

Op naar Braîne-le-Comte voor de ASAF Rallye Haute Senne binnen twee weken met opnieuw co Erik die de nota’s zal lezen.

 

zwembaden en wellness
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen