× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
c est bene zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

03-06-2019

Wedstrijdverslag - ORC Rally - Koen Lauwaert

Wedstrijdverslag - ORC Rally - Koen Lauwaert

Een maand na het heroptreden van Koen Lauwaert en Bjorn Willaert in de Monteberg startte LC Racing vorige zondag in de ORC Rally. Met temperaturen boven de 30 graden zou de rally een uitdaging worden voor mens en machine.

Koen startte erg vlot in de eerste kp, met een 9e tijd algemeen als gevolg. Tijdens kp 2 waren Koen en Bjorn goed op weg, tot de BMW van Wouter Lievens de weg versperde na een sortie. De Clio R3 stond ongeveer driekwart minuut stil terwijl toeschouwers de wagen weer op de weg duwden. "Na melding van het incident bij de organisatie kregen we een normtijd en konden we de eerste ronde als 10e afsluiten," aldus co Bjorn Willaert.

In de 2e lus werd een 8e en 2x de 11e tijd gedraaid, waardoor het team halfweg de rally nog steeds in de top 10 stond. Maar die top 10 vasthouden zou niet evident zijn, aldus Koen: "We wisten dat Barbier en Coene aan een remonte bezig waren en we die mannen moeilijk konden afhouden met hun 4x4 terwijl de kp's steeds vuiler werden. Bovendien klokten we 1 minuut te laat in op kp 8 en zette ik de wagen op dezelfde proef nog rond, op een heel vervelende plaats. We moesten achteruit, een stuk terugkeren, handrem trekken en zo weer op weg. Zo gingen nog es 25 seconden verloren en zakten we naar P12. Zoniet gingen we met Algoedt, Braeckevelt en Coene kunnen strijden hebben voor een top 10 plaats." 

Na de voorlaatste boucle had het duo weinig te winnen en te verliezen: de achterstand op de 11e bleek onhaalbaar en de voorsprong op de 13e groeide nog. Koen en Bjorn reden aan een stevig tempo uit en finishten 12e algemeen, 9e moderne en 1e in klasse 3G. 

De volgende rally van het team is nog niet vastgelegd. Misschien een last minute inschrijving voor Wervik, maar daarover later meer! 
 

c est bene
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen