× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

02-06-2019

Melissa Debackere wint voor de vijfde keer de ORC Rally

Melissa Debackere wint voor de vijfde keer de ORC Rally

Onder een snikhete zon werd vandaag de ORC Rally gereden, aan de kop van de wedstrijd waren er niet. Melissa Debackere won de wedstrijd reeds 4x en met haar Skoda Fabia R5 vertrok ze als favoriet. Zoals verwacht kwam de voornaamste tegenstand van Paul Lietaer met de Ford Escort Cosworth in de historic klasse... 

Paul Lietaer nam op de eerste proef de beste start, maar vanaf kp 2 nam Melissa Debackere de leiding over. Het verschil bleef echter steeds heel klein, Lietaer reed nog verschillende besttijden en Melissa kon de voorsprong pas in de laatste ronde boven de 10 seconden krijgen. Ze won de wedstrijd met net geen 9 seconden voorsprong op Lietaer. 

Na het duo Debacekere - Lietaer reed Steve Becaert opnieuw een schitterende wedstrijd. De transporteur uit Poperinge heeft duidelijk het goeie ritme vast, hij parkeerde de Lancer EVO op een derde plaats met een dikke minuut achterstand op de R5 van Melissa Debackere. "6 wedstrijden, 6 podiums, jammergenoeg nog geen overwinning dit jaar. Wel gaan we met een goed gevoel naar ieper waar de eindmeet bereiken ons enige doel is."

Bjorn Syx reed in de ORC zijn tweede wedstrijd in de BMW M3 en was meteen als vierde algemeen de beste achtertrekker van het veld. De zaakvoerder van 'Bjorn Syx Classics' hield er een strak tempo op na en werd niet enkel eerste achtertrekker tussen de vele moderne BMW's, maar hij werd ook tweede historic na de ongenaakbare Lietaer en voor de krachtige 4x4 Sierra Cosworth van Stefaan Stouf die meteen ook de top 5 afsloot. Hopelijk zien we Bjorn Syx binnenkort ook in de M Cup... 

Tobi Vandenberghe reed zijn eerste wedstrijd van het jaar en het was duidelijk dat hij nog steeds zijn snelheid heeft. In de BMW M3 van Frank Baert werd hij knap 6de. Philip Barbier begon de wedstrijd aan de boord van de top 10, maar dankzij een knap slot kon de Mitsubishi Lancer nog oprukken naar de 7de plaats net voor de BMW van thuisrijder Cokelare. Ook Bert Coene en Cris Algoedt reden een sterk slot, beiden gingen in de allerlaatste proef voorbij Kurt Braecekvelt. Coene wipte ook over Algoedt en werd negende, Algoedt sloot de top 10 af. 
De verschillen waren echt wel miniem, Coene haalde de achtste plaats met 0,1 seconde voorsprong op Algoedt die op zijn beurt 0,5 seconde voorsproing had op Braeckevelt...

Bij de historics bestond de top 3 uit de Youngtimers van Lietaer, Syx en Stouf. Stefaan Prinzie werd in de Opel Ascona 400 vierde en ook winnaar in de klasse H4. "Prachtig, onze derde zege op rij in H4," aldus Stefaan na afloop van de wedstrijd. Jens Maes (Opel Ascona) sloot de historic top 5 af. 
Bij de historics zagen we opgaves van Cedriek Merlevede na een brand onder de motorkap en Bert Cornelis.

Koen Lauwaert had in de officieuze F2 categorie weinig tegenstand, hij werd 12de algemeen. Divisie 1-2 werd gewonnen door Stefaan Tjoens.

# Foto-reportage David Derdaele en David Maricou
# Foto-reportage Vincent Lannoo

 

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen