× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness Yprauto http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

21-05-2019

Sezoensrally - M-Cup - Zege voor Monnens op zijn Maaskiezel

Sezoensrally - M-Cup - Zege voor Monnens op zijn Maaskiezel

Afgelopen zaterdag vond in en rond Bocholt de Sezoensrally plaats, tevens ook de derde manche van de RACB MCup 2019.

We hadden er in onze preview al voor gewaarschuwd en we hebben gelijk gekregen ook: “Verwacht zeker toptijden van Gunther Monnens vanaf de eerste proef in Bocholt.” De Limburgse piloot deed net wat we verwachtten, want met 4 besttijden op 5 proeven keerde Gunther als leider terug naar het servicepark. Maar alles leek in de maak voor een spannende strijd, want Patrick Diels volgde zeer kortbij op slechts 6 tellen en met nog 2/3e koers te gaan was alles nog mogelijk.

Helaas voor Patrick sloeg de pechduivel meteen daarna toe: een bout van de ophanging van het differentieel brak af en het was game over. Meteen hadden Gunther Monnens en co-piloot Chris Vandamme  een comfortabele voorsprong van meer dan een halve minuut op Franky Boulat, die de tweede plaats erfde van Patrick Diels. Maar Gunther bleef een hoog tempo rijden en zijn voorsprong groeide nog tot bijna anderhalve minuut. Tweede wedstrijd in de M Cup en meteen de eerste algemene zege voor de sympathieke en hypersnelle Limburgse piloot. Hij zet zijn titelambities meteen ook extra in de verf!

Franky Boulat was ondertussen in een felle strijd gewikkeld voor de tweede plaats met Wim Muilwijk. Het duo speelde na kp 10, 11 en 12 telkens haasje over in het M Cup klassement. Helaas zou kp 13 geen geluk brengen voor Wim, die na een onzacht contact met een afgebroken wiel de strijd moest staken. Philip Lommers, die zich voor de eerste keer bij de M Cup deelnemers mengde ,kaapte zo alsnog de derde podiumplaats weg.

Na Philip was het helaas voor heel wat deelnemers kommer en kwel. Kevin Theuwissen moest met een gebroken cardan naar de kant en ook Dirk Verhaert zag de eindmeet niet met zijn mooie E30 M3. Lorenzo Vandenheede kon de wedstrijd als 4e M Cup deelnemer finishen maar moest wel zijn uitlaat en lambdasonde prijsgeven op de Bocholtse proeven. Ondanks het verlies van onderdelen maakt Lorenzo dankzij deze 4e plaats een mooie sprong voorwaarts in het kampioenschap.

Het wordt meteen ook bijzonder spannend in het kampioenschap: Franky Boulat neemt de leiding in de tussenstand over maar Gunther Monnens volgt op amper 1 puntje! Daarna volgen Tom Ceuppens als 3e, Kurt Braeckevelt als 4e en Lorenzo Vandenheede ex aequo met Patrick Diels als 5e.

Volgende afspraak voor de M Cup wordt de jaarlijkse uitstap naar Nederland met de GTC rally midden juli!

zwembaden en wellness
Yprauto

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen