× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

19-05-2019

Wedstrijdverslag - Sezoensrally - Lorenzo Vandenheede

Wedstrijdverslag - Sezoensrally - Lorenzo Vandenheede

Wedstrijdverslag Lorenzo Vandenheede - Jean-Marie Debels 

"Tijdens de eerste 2 proeven hadden we weinig tot geen grip bij het uitkomen van het onverhard naar asfalt. Ik voelde dat het vertrouwen niet zo goed was en heb mij bijna een paar keer laten verrassen. Vanaf de 3de proef verliep het stukken beter en konden we het tempo stelselmatig opdrijven. Het moet gezegd zijn, rijden op die maaskiezel is toch een specialiteit op zich en hoe anderen daar zo hard op kunnen gaan, ongeloofelijk. Je hebt het gevoel dat je zweeft over dat onverhard.

In de daarop volgende proeven probeerden we een goed tempo te rijden zonder onnodige risico's te nemen. We zagen ook dat er collega's de wedstrijd moesten verlaten en vonden het belangrijk om de wagen naar de finish te rijden en de M-cup punten mee naar huis te nemen. 

In het 2de deel van de wedstrijd brak de uitlaat af aan de collecteur en zaten we met een gat die de groote had van een 2 euro stuk. We moesten nog 2 proeven afwerken vooraleer we richting het serivcepark konden gaan. Om dit euvel op te lossen hadden we maar 30 minuten tijd. Geen gemakkelijke opdracht, maar dankzij het serviceteam, Kurt Braeckevelt en een blikje van Zwan worsten hebben we het gat kunnen dicht maken.

Tijdens de laatste 2 proeven begon de koppeling te slippen en konden we niet anders dan deze rustiger af te werken. Uiteindelijk hebben we de finish behaald en werden we 24ste algemeen en eindigen we als 4de in de Racb M-cup. 

We zijn dan ook fier op ons resultaat en zeer tevreden dat we de finish gehaald hebben. Via deze weg wil ik dan ook mijn hoofdmecanieker Sam (Sam's Garage uit Tielt) bedanken voor de uitstekende service, alsook Dan Fabrice, Amélie, Bryan en Kenzo. Uiteraard mijn co.piloot Jean-Marie Debels en niet te vergeten mijn vrouw Soundous voor de steun tijdens deze moeilijke maar leuke rally. 

De volgende wedstrijd op het programma is de Orc rally, deze keer niet met Jean-Marie, maar wel met Victor Robin die zijn debuut zal maken in de rallysport. 

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen