× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

19-05-2019

Minder toppers in de Ypres Rally? Houden schrapresultaten in BRC en de Rally Masters deelnemers weg?

Minder toppers in de Ypres Rally? Houden schrapresultaten in BRC en de Rally Masters deelnemers weg?

De Ypres Rally was decennia lang de grootste rallywedstrijd van ons land, en in een verder verleden ook één van de grootste wedstrijden van Europa. Maar dit jaar ziet het er minder rooskleurig uit qua deelnemers voor de Renties Ypres Rally...

Negen wedstrijden in het Belgisch kampioenschap maakt dat piloten een keuze moeten maken. Vincent Verschueren schrapte de verre verplaatsing naar de Spa Rally en Kris Princen bedankte voor de driedaagse en dure Rallye de Wallonie. Aan de andere kant van de taalgrens hebben Cédric Cherain en Adrain Fernémont nu beslist om Ieper links te laten liggen... 

Cedric Cherain reed vorig jaar nog een schitterende vierde plaats in Ieper en Adrian Fernémont werd knap zesde. Ook Kris Princen heeft het budget voor Ieper nog niet volledig rond vertelde de winnaar van de Sezoensrally...  Ook qua internationale toppers lijkt de Ypres Rally Masters nu roet in het eten te gooien.
Zowel Thierry Neuville als habitué Bryan Bouffier stappen over naar die Rally Masters. Voor een bepaalde groep toeschouwers zijn die WRC's een aanwinst, maar op sportief vlak is dit geen meerwaarde. Bryan Bouffier werd in 2017, 2015, 2013 en 2011 telkens tweede in de Ypres Rally.

Door een overlapping in de internationale agenda's valt de Belgische topper samen met de ERC wedstrijd in Polen en verliezen we zo ook Grégoire Munster. De Belgische Junior Kampioen is de referentie in de R2 categorie.
Het valt ook nog af te wachten hoe de nationale historic deelnemers zullen reageren op het feit dat ze maar één wedstrijddag meer hebben... 

Het TER kampioenschap is er dit jaar ook niet meer bij, het internationale kampioenschap kiest voor de ConXion Omloop van Vlaanderen als wedstrijd op Belgische bodem. De inbreng van het TER in de Ypres Rally was echter ook eerder beperkt te noemen.

Opvallend is ook dat deze wedstrijd nog steeds peperdure toegangtickets aan de man brengt. De andere meerdaagse wedstrijden van het Belgisch kampioenschap houden het op €25, Ieper spant de kroon met €55 (in voorverkoop nu €45). 

Gelukkig kunnen we dit jaar rekenen op een ijzersterk Belgisch kampioenschap en is er ook nog steeds het Britse Kampioenschap dat voor het derde opeenvolgende jaar in Ieper te gast is. De leider in dit kampioenschap Tom Cave (Hyundai R5) zou zich reeds hebben ingeschreven.

Ieper blijft natuurlijk een wedstrijd die steeds veel interesse opwekt bij de piloten. Zo is er Freddy Loix die dit jaar een come-back maakt met de gloednieuwe Skoda Fabia R5 en zal lokale piloot Davy Vanneste met een Volkswagen Polo R5 aan de start komen. Ongewtijfeld kunnen we in de komende weken nog enkele (onverwachte) namen aankondigen die maken dat we eind juni opnieuw een mooi deelnemersveld zien op de Grote Markt van Ieper.

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen