× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks zwembaden en wellness Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

18-05-2019

Knappe zege van Kris Princen in de Sezoensrally - Compleet verslag van de wedstrijd

Knappe zege van Kris Princen in de Sezoensrally - Compleet verslag van de wedstrijd

In en rond Bocholt vond vandaag de vijfde manche van het Belgisch Rally Kampioenschap plaats. Bocholt kreeg alle toppers van het kampioenschap aan de start, maar het was Kris Princen die met kop en schouders boven de rest uitstak. De Limburger reed in de eerste 5 proeven steeds de scratch en kon na de eerste ronde terug naar de service met een voorsprong van 14 seconden op Cherain, Bedoret volgde verrassend als derde. 

Heeft Princen in de tweede ronde het voetje gelost of werd de tegenstand wakker, feit is dat de scratches werden verdeeld tussen Princen, Fernémont, Snijers en Bedoret. Princen werd nooit bedreigt en bouwde zelfs zijn voorsprong uit.
Cedric Cherain leek goed op weg om de belangrijke punten van de tweede plaats veilig te stellen, maar op het einde van die tweede ronde reed de Luikenaar lek en hij verloor 33 seconden. Hij zakte zo weg van de tweede naar de zesde plaats. "We zijn bij het snijden links vooraan lek gereden, net voor de jump. Met parcourskennis heeft dat niet veel te maken. Gewoon pech. Het is wel zo spannend in het Belgisch kampioenschap dat we door die lekke band meteen van de 2de naar de 6de plaats zijn gezakt. Ik heb nog vijf proeven om terug op te rukken, maar ik ga geen gekke risico's nemen. We blijven ons ritme rijden."

Sébastien Bedoret op de tweede plaats, heel knap voor de jonge piloot van Skoda België die vooraf dacht dat een podium moeilijk zou worden wegens een gebrek aan onverhard-ervaring. Na Princen en Bedoret volgde Vincent Verschueren die langzaam maar zeker zijn snelheid leek terug te vinden. De Godrive piloot werd op zijn beurt op korte afstand gevolgd door Adrian Fernémont. 

In de derde en laatste ronde ging Vincent Verschueren in de aanval op de tweede plaats van Sébastien Bedoret. Deze laatste reed op de allerlaatste proef lek (foto) en moest plaats 2 laten aan Verschueren. Jammer voor Sébastien Bedoret, maar ongetwijfeld een opsteker voor Vincent Verschueren en het Godrive team, het was immers al van de Omloop van Vlaanderen geleden dat ze nog op het podium stonden van een BRC wedstrijd.

Adrian Fernémont had in Bocholt snelheid te kort om zich te mengen in de strijd voor de zege, hij werd vierde net voor Cedric Cherain. Patrick Snijers had gehoopt in Bocholt goed te scoren met de VW Polo, een vijfde plaats was mogelijk, maar de veelvoudig Belgisch kampioen moest in de slotronde opgeven met aandrijvingsproblemen. "Het centrale diff was gebroken, jammer natuurlijk maar denk dat ik eindelijk de handleiding van de Polo heb gevonden," grapte Snijers na afloop. "Het ging heel goed, we reden onze eerste scratch dus we kunnen niet volledig ontevreden zijn."

De top 10 werd compleet gemaakt door respectievelijk Ghislain de Mevius (Skoda), PJM Cracco (Skoda), Stephen Wright( (Ford Fiesta), Erik Van Loon (Skoda) en Michiel Becx (Ford Fiesta). 

Gunther Monnens eindigde als twaalfde als eerste achterwiel aangedreven wagen. Hij won ook de M Cup met een ruime voorsprong op regerend kampioen Franky Boulat en Philip Lommers. De M Cup heeft met Monnens duidelijk een kandidaat kampioen erbij... 

Grégoire Munster was ongenaakbaar in de R44 categorie, zijn onverhard ervaring heeft duidelijk opgebracht. Hij won de strijd met Timo Vander Marel en had ruim 1 minuut voorsprong na de 16 proeven. In de strijd voor het Pirelli Junior BRC doet hij weer een gouden zaak, Gilles Pyck werd tweede junior op bijna 4 minuten (1 minuut straftijd wegens te vroeg aan TC), Thobias Brüls volgde als derde.

Bij de historics had Dirk Deveux het voordeel van met een 4x4 op pad te zijn, hij won de wedstrijd voor Guino Kenis (BMW) en Jens Maes (Opel Ascona). Even kreeg Deveux het warm toen hij lek reed en de motortemperatuur plots begon op te lopen, maar de mecaniek hield stand en Deveux kon na de Spa Rally ook de Sezoensrally op zijn naam schrijven. Arthur Kerkhove, vierde, blijft leider in de tussenstand van het Historic BRC.

Het Criterium had ook een heel spannend verloop. Steven Dolfen (Opel Adam) reed de eerste scracth, maar in de derde proef verdween de Noma Opel Adam uit de wedstrijd wegens motorproblemen. Ook in de Rallye de Wallonie moest Dolfen reeds de handdoek werpen nadat de motor van zijn Adam dienst weigerde.
Johnny Louies, die eerder reeds de Haspengouw won, nam de leiding over, maar toen deze naar het einde toe lek reed (en de velg beschadigde - foto) kon Frederik Vandeloock hiervan profiteren. De Limburger won voor het eerst en had een kleine halve minuut voorsprong op de onfortuinlijke Louies. Het podium werd volledig ingenomen door BMW, Nicky Thijs werd derde.

# Foto-reportage
# Uitslagen

ALV saneren van tanks
zwembaden en wellness
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen