× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

16-05-2019

2019 - Nieuwe Mini voor Cathelin Neyens en Koenraad Vandamme

2019 - Nieuwe Mini voor Cathelin Neyens en Koenraad Vandamme
2019 - Nieuwe Mini voor Cathelin Neyens en Koenraad Vandamme 2019 - Nieuwe Mini voor Cathelin Neyens en Koenraad Vandamme 2019 - Nieuwe Mini voor Cathelin Neyens en Koenraad Vandamme

Bij de Buxushoeve te Vlamertinge werd deze avond de nieuwe Mini Cooper voorgesteld van Cathelin Neyens en copiloot Koenraad Vandamme. Piloot Cathelin reed tot in 2016 met een Mini, maar was de laatste 2 jaar vooral bezig met de opbouw van deze Mini. 

"De vorige Mini heb ik in mijn restaurant L'Atelier gezet en het was eigenlijk de bedoeling om tijdens de bouw van deze Mini met mijn Peugeot te rijden. Maar het lot heeft er anders over beslist... In de zomer van 2017 is er in ons ander restaurant brand uitgebroken en in dezelfde week ging een andere piloot met mijn Peugeot zwaar van de baan... Toen hebben we ons eerst even volledig op de zaak moeten concentreren.
Het debuut van de mini was eigenlijk voorzien voor 2020, maar plots kreeg ik de mogelijkheid om een groot lot onderdelen te kopen aan een mooie prijs en zo zijn we eerder klaar dan voorzien.
"

Samen met de nieuwe Mini krijgt Cathelin ook een nieuwe copiloot. Vanaf nu zal Koenraad Vandamme de nota's lezen voor Cathelin. "Vroeger waren we buren en hadden al vaak gesproken om eens samen een wedstrijd te rijden. Ik heb nog niet veel ervaring, maar ben heel gemotiveerd om er iets mooi van te maken samen met Cathelin. Verder zal ik deze zomer ook opnieuw naast Didier Spillebeen zitten tijdens de TBR Sprint."

Het duo zal voor het eerst starten in de ORC Rally, daarna staat ook nog de Hemicuda op het programma. Tussendoor zal er mogelijk nog een ASAF sprint gereden worden. "Ons doel is vooral ons te amuseren, we rijden volledig à la carte," voegt Cathelin toe. "Ik ben wel heel benieuwd hoe de Mini zal rijden, alles is volledig nieuw maar ik heb heel wat geleerd uit de bouw van de vorige Mini. Alles is nieuw en met deze motor beschikken we over 130pk...

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen