× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

15-05-2019

Topaffiche in de maak voor de Motul Rally van Wervik - 8x R5 - 5x Wrc - 2x Porsche 997 GT3

Topaffiche in de maak voor de Motul Rally van Wervik - 8x R5 - 5x Wrc - 2x Porsche 997 GT3

In het weekend van 14 en 15 juni mogen we ons alweer opmaken voor de 45ste editie van de Motul Rally van Wervik. Voor het 2de jaar op rij mogen we het Protyre Motorsport Uk Asphalt Rally Championship verwelkomen in Wervik en dat zorgt toch voor een indrukwekkend lijstje aan ingeschreven bolides. 

Met ronkende namen als Freddy Loix, die voor de gelegenheid nog eens het stuur van een Skoda Fabia R5 in handen zal nemen, alsook zijn poulain en leerling Sebastien Bedoret. Bedoret neemt uiteraard plaats in zijn vertrouwde Fabia R5.

Verder zien we nog namen opduiken als Philip Cracco (Fiesta R5), Chris Ford (Fiesta R5), Bruno Parmentier (Fabia R5), Bjorn Renier (Fabia R5), Jim van den Heuvel (Fiesta R5) en Tuur Vanden Abeele (Fiesta R5). Pieterjan Michiel Cracco staat op de voorlopige deelnemerslijst ingeschreven met een Fiesta R5, terwijl hij de Rally van Wallonië afwerkte met een Skoda Fabia R5. Dat maakt dat we reeds 9 R5 wagens aan de start krijgen in Wervik.

Porschisten Tim van Parijs en Jochen Claerhout tekenen ook present in hun vertrouwde Porsche 997 GT3 en alsof dat nog niet genoeg was, maken enkele de Britten de oversteek met hun prachtige wrc's.

Spencer Chard (Subaru Impreza Wrc), Damian Cole (Ford Focus wrc 05), Hugh Hunter (Ford Focus wrc), John Stone (Ford Fiesta wrc).

Op de voorlopige deelnemerslijst zien we ook een Hyndai i20 wrc staan. Niets bijzonders aan op het eerste zicht totdat we een Brits artikel zagen op het internet. Deze Hyundai i20 wrc deed dienst voor Hayden Paddon en Dani Sordo in het wereldkampioenschap rally editie 2014. Een fijn weetje en leuke attractie voor deze 45ste editie van de Rally van Wervik.

Jason Pritchard (Ford Fiesta S2000), Paul Lietaer (Ford Escort Cosworth), Didier Vanwijnsbeghe (Toyota Celica) zorgen nog voor wat extra nostalgie op deze indrukwekkende, weliswaar, voorlopige deelnemerslijst. Het aantal inschrijvingen staat momenteel op 145 inschrijvingen.

Foto Hyundai Uk Rally Team

Voorlopige deelnemerslijst

Yprauto
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen