× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

15-05-2019

Sezoensrally - M-Cup

Sezoensrally - M-Cup

Wie voor de start van het M Cup seizoen bij een bookmaker had gegokt dat Tom Ceuppens na 2 manches het kampioenschap zou leiden, die kon vandaag ongetwijfeld een dikke winst opstrijken. Toch is het Tom die bovenaan de tussenstand prijkt, dankzij 2 goede resultaten in de Haspengouw en de TAC en na een tumultueuze start van het seizoen voor veel topfavorieten. Toch zal de sympathieke piloot zijn leidersplaats niet verdedigen in Bocholt, want net die dag doet zijn zoon zijn communie en dat is uiteraard nog net iets belangrijker… Ook Kurt Braeckevelt, de nummer 2 in het kampioenschap en de winnaar van de vorige manche in de TAC, geeft verstek voor deze wedstrijd om zo wat budget uit te sparen na de motorbreuk in de Haspengouw. Grote kans dus dat de kaarten in het kampioenschap danig door elkaar zullen worden geschud na de Sezoensrally. 

Wie er ook niet zal bij zijn, is Mats Van Den Brand. De supersnelle Nederlander crashte zowel in de Haspengouw als in Tielt, en bij de laatste crash was de schade aan de mooie M3 E30 nog groter dan in Landen. Hij zet zijn seizoen voorlopig – noodgedwongen – on hold. We hopen Mats dit seizoen nog terug te verwelkomen in de M Cup.  

De strijd vooraan in de Sezoensrally zal er ongetwijfeld niet minder boeiend om worden, waarbij toch een vijftal piloten kans maken op de zege. Te beginnen met meervoudig kampioen Franky Boulat. Franky moest opgeven in Tielt waardoor hij pas vierde staat in het kampioenschap, maar we weten allemaal hoe snel hij is op de maaskiezel. Ook Patrick Diels verwachten we vooraan. Patrick won de openingsmanche in de Haspengouw en wil die trend zeker verder zetten. Nederlander Wim Muilwijk behoort ook tot de favorieten voor een podiumplaats. Wim behaalde 2 jaar terug zijn eerste zege in de M Cup in Bocholt, maar kende tot nu toe een slechte seizoenstart met een crash en een opgave door pech. Hij wil dat rechtzetten in de Sezoensrally, die hem zeer goed ligt. En waarom voegen we niet meteen Gunther Monnens toe aan dit lijstje? Gunther kent de streek als zijn broekzak en na een kennismaking met de E46 M3 van Chris Vandamme in Tielt kent ook de wagen geen geheimen meer voor de snelle Limburger. Verwacht zeker toptijden van Gunther vanaf de eerste proef!

Daarnaast kijken we ook uit naar de prestatie van Philip Lommers, die voor de eerste keer eens komt proeven van de M Cup. Ook Dirk Verhaert en rookie van 2018 Lorenzo Vandenheede staat aan de start, zij willen met een goed eindklassement wat plaatsen winnen in het kampioenschap nu enkele van de concurrenten voor hen in de tussenstand niet starten. Kevin Theuwissen wil dan weer zijn opgave in de TAC goedmaken en verder ervaring opdoen.

Afspraak dit weekend in Bocholt voor heel wat snelle passages en sideways action van onze M Cup boys!  

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen