× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness MLV banden velgen Poperinge ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

15-05-2019

Sezoensrally - Complete voorbeschouwing

Sezoensrally - Complete voorbeschouwing

De wedstrijden van het Jobfixers BRC volgen elkaar in ijltempo op, enkele weken geleden won Adrian Fernémont zijn thuiswedstrijd in Namen, komend weekend trekken we naar Bocholt voor de Sezoensrally. Het parcours van deze wedstrijd is uniek, het bestaat immers uit 25% maaskiezel, een afspraak om niet te missen dus... 

Deelnemers

Alle toppers van het kampioenschap zijn aanwezig in Bocholt, dat is eerder uniek want de wedstrijd werd in het verleden vaak als joker gebruikt. Vooraan mogen we weer een strijd verwachten tussen de tenoren die de voorbije wedstrijden hebben gedomineerd. Limburger Kris Princen beschikt met de VW Polo en de parcourskennis misschien over de beste papieren, maar sowieso zullen we ook rekening moeten houden met Cédric Cherain (VW Polo) en Adrian Fernémont (Skoda).

Vincent Verschueren (Skoda) won vorig jaar de wedstrijd, maar de Godrive piloot lijkt dit jaar de aansluiting met de top net te missen. Ook voor Patrick Snijers moet dit de wedstrijd zijn waar hij de kloof met de koplopers kan verkleinen, hij komt immers reeds voor de 18de keer aan de start van de wedstrijd die hij al twee maal won. Het is verder ook uitkijken naar de prestaties van de Skoda's van Ghislain de Mevius, Sébastien Bedoret, Pieter-Jan Michiel Cracco en voormalig Nederlands rallykampioen Erik van Loon en ook de Fiesta's van de Ier Stephen Wright, Tuur Vanden Abeele en de Nederlander Michiel Becx.

Henri Schmelcher (VW Polo) en Martin Van Iersel (Hyundai) maken de lijst R5 wagens compleet. Achter deze R5 wagens komen ook een handvol snelle 4x4's zoals de Subaru's van Bert Truyens en Andy Heyrinck of de Lancer van Jimmy D'Hondt. 

Ook in de R2 lijkt er weer een mooie strijd in de maak. Opel Adam piloten Grégoire Munster en Timo vander Marel zijn de favorieten, maar we kijken ook uit naar de resultaten van de andere Junioren. (voorbeschouwing Pirelli Junior BRC)

De M Cup krijgt iets minder piloten dan gewoonlijk aan de start. Mats van den Brand, Kurt Braeckevelt en Tom Ceuppens geven verstek. Favorieten zijn meervoudig kampioen Franky Boulat en thuis rijder Gunther Monnens. Maar dit duo kan op stevig weerwerk rekenen van Wim Muilwijk, die zich goed thuis voelt op het onverhard. Ook de snelle BMW 1 van Patrick Diels en de M3 van Criterium kampioen Philip Lommers moeten we in de gaten houden. (voorbeschouwing M Cup)

Op het onverhard zijn de GT's misschien iets minder snel, maar qua spektakel scoren ze wel... Er staan 2 GT's aan de start, de 997 van Romain Delhez en de 996 van Robby Moers.

Bij de historics lijkt de 4x4 Ford Sierra Cosworth van Dirk Deveux de te kloppen machine, maar ook Guino Kenis wil na zijn overwinning in Haspengouw en zijn opgaves in Spa en Namen weer scoren. Arthur Kerkhove verdedigt zijn leidersplaats in de tussenstand met zijn Escort Mk2. Hij moet uitkijken voor de snelle streekrijders Eric Louies, die ondertussen al een tijdje is uitgeweken naar West-Vlaanderen, en vooral voor Christophe De Leeuw, die met zijn Opel Ascona A het spektakel zal verzorgen op de maaskiezel. (voorbeschouwing Historic BRC)

# Deelnemerslijsten

Criterium

Het Criterium krijgt 32 deelnemers aan de start. Johnny Louis vertrekt als leider in het kampioenschap, in zijn M3 lijkt hij vooral op tegenstand te kennen rekenen van merkgenoot Bert Bosmans. Maar het is ook uitkijken naar de kleine maar snelle Opel Adam R2 van Steven Dolfen, hij won immers ook reeds in Tielt waar de BMW's normaal in het voordeel moeten zijn... 

Parcours

Het parcours onderging enkele kleine wijzigingen, maar bestaat nog steeds uit de proeven van Goolder, Veldhoven, De Hees, Steenberg en Gerdingen. Zo kregen de proeven van Goolder en De Hees kregen een nieuwe start en nieuw einde. Veldhoven, Steenberg en Gerdingen bleven ongewijzigd. 

Afspraak zaterdag 18 mei vanaf 8h15 in Bocholt voor drie lussen van 5 klassementsproeven goed voor 154 km op snelheid. 

# Timing
# Onboardbeelden proeven

zwembaden en wellness
MLV banden velgen Poperinge
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen