× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Verzekeringen Delaere ALV saneren van tanks zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

08-05-2019

2019 - Gunther Monnens en Chris Vandamme verder in M Cup en mikken op overwinning in Sezoensrally

2019 - Gunther Monnens en Chris Vandamme verder in M Cup en mikken op overwinning in Sezoensrally

Het is ondertussen alweer enkele weken geleden dat Gunther aan de start stond van de TAC rally, deze keer was het opnieuw met een snelle achtertrekker. Het strijdwapen van deze wedstrijd was de oranje BMW M3 van Chris Vandamme, die voor deze wedstrijd zijn vaste plaats achter het stuur omruilde voor de bijrijderszetel. Voor hem was dit ook een nieuwe ervaring en samen met Gunther ging hij de uitdaging aan in de BMW M-cup. Na enkele kleine afstellingen aan de ophanging lieten de eerste goede tijden zich snel optekenen en groeide het vertrouwen in de wagen. 

"Door een strak tempo aan te houden op de gladde asfaltwegen rondom Tielt kwam de oranje bolide zonder noemenswaardige problemen op een prachtige 3de plaats over de eindmeet. Chris en zijn hele entourage waren in de wolken. Eindelijk hadden ze het potentieel van de wagen kunnen aanschouwen. Dit smaakte natuurlijk naar meer!" 

En gelukkig moeten de fans niet lang op hun honger blijven zitten. Want door deze geslaagde vuurdoop in de M-cup, waarin Gunther geproefd heeft van de snelle en sterke concurrentie, werd samen met Chris besloten om hier een vervolg aan te geven. Het duo heeft beslist om het hele seizoen verder te gaan met de M3 in de M-cup! De eersvolgende wedstrijd is de thuiswedstrijd van Gunther, en ook zijn favoriete speeltuin: de Maaskiezel van de Sezoensrally in Bocholt.

Hier kan hij het potentieel van de BMW goed uitspelen, veel vermogen op de achterwielen en een heerlijke sound. Kortom een garantie voor heerlijke powerslides en de perfecte cocktail waar het publiek voor naar de rally komt kijken.
"Ik hoop dan ook dat al de M-Cup rijders present zullen zijn om samen met hun er een mooie strijd van te maken en ook het publiek te laten  genieten van dit spektakel," aldus Gunther die ook terugblikt op een mooie seizoenstart.

"De ervaring met de Skoda Fabia R5 was zeer leerrijk te noemen. Zowel in de rally van Haspengouw als de rallysprint van Moorslede hebben we de potentie van de wagen leren kennen. Maar al snel werd duidelijk dat de enige manier om met een R5 een overwinning in de wacht te slepen men toch de auto in de juiste configuratie moet zetten die natuurlijk het bijbehorende dure kostenplaatje met zich mee brengt. In dat geval opteren we liever voor de Porsche, waarmee we prijs/kwaliteit gezien meer plezier beleven, en zeker ook de supporters," aldus Gunther die een Porsche 991 die zo goed als klaar is heeft staan in zijn garage. "Maar het is nog steeds wachten op groen licht van de RACB om die 991 in te zetten..."

Verzekeringen Delaere
ALV saneren van tanks
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen