× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

06-05-2019

Wedstrijdverslag - Rally van de Monteberg - Koen Lauwaert

Wedstrijdverslag - Rally van de Monteberg - Koen Lauwaert

Koen Lauwaert en co-piloot Bjorn Willaert stonden na 2,5 jaar inactiviteit nog eens aan de start van een rally. Met de Renault Clio R3 Maxi vatte LC Racing de Monteberg Rally aan.

Vooraf was het team niet echt te spreken over het toegekende startnummer 74. “OK, we hebben lang niet gereden en eisen hier zeker geen startnummer binnen de eerste 20, maar als we zien dat een debutant met een 208 R2 begin de 50 krijgt en wij toch een mooi palmares van o.a. algemeen VAS kampioen en 3 algemene zeges kunnen voorleggen, snap ik niet wie die nummers getrokken heeft…” aldus co-piloot Bjorn Willaert. Na een aanvraag voor startvervroeging vertrokken Koen en Bjorn op de 44ste startplaats op zondag. 

De eerste passage op KP Monteberg was het zoeken voor beiden: Koen moest weer wennen aan de wagen waarmee hij 5 jaar niet gereden had en het verwerken van nota’s, Bjorn moest de flow van het lezen weer terugvinden. Blijkbaar lukte dat wonderwel, want een 14e tijd algemeen was het resultaat na kp1. De volgende lus van 3 proeven werd eveneens afwachtend gestart en het duo keerde als 19e algemeen terug naar de service. Dame Fortuna stond nog aan hun zijde, toen ze tijdens 1 van de laatste bochten van de laatste proef van de lus op een steen reden met een leegloper tot gevolg, maar gelukkig zonder tijdverlies. Tijdens de service regende het pijpenstelen, maar toch opteerden Koen en Bjorn voor slicks, wat de correcte keuze bleek. De tijden zakten verder en voor de laatste ronde was een 18e plaats het voorlopige klassement. Met nog 3 proeven te gaan bleven Koen en Bjorn het tempo strak houden. De 18e plaats werd niet meer afgegeven, met ook de klassezege in 3G en eerste voorwielaangedreven wagen en surplus. “Ik ben een tevreden man!” glunderde Koen. “We hebben lang niet gereden en vanmorgen was het precies weer van 0 herbeginnen, maar blijkbaar ben ik mijn snelheid niet verloren.”

De rest van het seizoen zal Koen a la carte rijden, momenteel wordt nog bekeken wat de volgende rally wordt. Deze week worden nog een aantal leuke onboards online gezet op de website van het team www.lc-racing.be.

 

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen