× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks c est bene http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

28-04-2019

Rallye de Wallonie - Patrick Snijers opnieuw koning van de rotonde

Rallye de Wallonie - Patrick Snijers opnieuw koning van de rotonde

Vorig jaar werd voor de eerste keer een tijdwaarneming geplaatst bij de bekende rotonde op de proef van Nannine. Het initiatief van de ASAF werd dit jaar herhaald en opnieuw was het routinier Patrick Snijers die de snelste was.

De Association Sportive Automobile Francophone, beter gekend als ASAF, organiseerde weer samen met de Automobile Club Namur voor deze bijzondere uitdaging op het bekende ronde punt in Nannine. Een speaker gaf live commentaar en de tijd werd genomen vanaf het rempunt tot het optrekken na de rotonde, die één en driekwart keer genomen moest worden. De tijden van de eerste en tweede doortocht kunnen trouwens geconsulteerd worden op de website www.time-sportauto.be.

Vorig jaar zorgde Patrick Snijers met zijn Porsche 997 GT3 voor de verrassing, want hij was toen sneller dan alle 4x4's. Deze keer streed Snijers met gelijke wapens, want hij stapte ook over naar een R5, meer bepaald een VW Polo. De voormalige Europese rallykampioen (1994) lijkt bijzonder handig in het nemen van ronde punten, want in beide passages was hij de snelste, zowel op het droge als in de regen.

De Patrick Snijers die we op die strook zagen, was niet te vergelijken met de Patrick Snijers die heel spectaculair was op de andere delen van het parcours. "Ik heb misschien nog niet goed onder de knie hoe ik heel hard kan gaan met de R5 op de rest van de proeven, maar een rond punt, daar ken ik de juiste techniek wel voor. 's Ochtends, in de regen, was ik een seconde sneller dan iedereen door erg zuiver te rijden. Het zag er traag uit, maar het was wel efficiënt. Deze beker was het enige wat ik dit weekend nog kon winnen. Daarom heb ik me toegelegd op het winnen van deze toffe prijs," lachte hij.

Christophe Verstaen (Ford Fiesta R5) en Bastien Rouard (Skoda Fabia R5), een beetje ongelukkig dit weekend, vervolledigden het podium. Het team met de Ford won ook het klassement voor rijders die een ASAF-vergunning hebben. Zowel voor de piloot als de copiloot, met zijn Nederlandstalige copiloot Kris Botson. In dit specifiek klassement eindigden Sébastien Bedoret (Skoda Fabia R5), samen met Thomas Walbrecq, recente winnaars van de Salamandre Rallye vorige week, en Jérôme Septon (Ford Fiesta R200) op de 2de en 3de plaats. Omdat die laatste niet met een navigator met "ASAF"-vergunning rijdt, ging de derde plaats in het klassement voor copiloten naar Stéphane Lambion, teamgenoot van Johan Van Den Dries (Skoda Fabia S2000).

Bij de tweewielaandrijvers bewees Grégoire Munster (Opel Adam R2) dat hij het klassement voor Juniors niet toevallig heeft gewonnen. Hij was de snelste voor de Porsche 997 GT3 van Laurent Vanton en de Peugeot 208 R2 van Gilles Pyck.

De organisatoren van de Automobile Club Namur en de leden van de ASAF waren erg tevreden over de opkomst van het publiek en het verloop van de challenge. Ze hebben al verzekerd dat de "scratch van de rotonde" ook in 2020 georganiseerd zal worden.

ALV saneren van tanks
c est bene

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen