× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be c est bene

18-03-2019

Wedstrijdverslag - Spa Rally - Joachim Wagemans

Wedstrijdverslag - Spa Rally - Joachim Wagemans

Wagemans tankt vertrouwen na goede seizoensstart in Spa

Met een vijfde plek in de Spa Herock Rally bewees Wagemans meteen klaar te zijn voor het komende Europese rallyseizoen. In de tweede manche van het BK hield Wagemans met zijn Peugeot 208 T16 goed stand tussen de Belgische toppers en verzekerde hij zich zo van een topvijfplaats. De Spa rally was geen doel voor Wagemans, wel een goede voorbereiding en graadmeter voor de eerste TER-rally eind april.  

Samen met copiloot Ward Hanssens nestelde Wagemans zich na de eerste proef op een zevende plek. Bij de negende proef in Francorchamps vond hij het juiste wedstrijdritme en sloot zo de eerste dag af op een zesde plek, 3:34 achter leider Cherain.

Zondag wist Wagemans bij de 17de proef op te schuiven naar de vijfde plek en die tot in Spa te behouden. Een gehoopt en bemoedigend eindresultaat voor de jonge piloot, die volledig klaar lijkt voor de Rally Valli Cuneesi volgende maand.  

"Intelligente wedstrijd gereden"

Wagemans: “Ik ben erg tevreden met die vijfde plek in een rally waar ik nooit eerder aan deelnam en met veel lokale toppers aan de start. We hebben een intelligente wedstrijd gereden zonder al te veel risico’s, zodat we de hele rally konden uitrijden. We zijn dan ook vooral naar Spa gekomen om wedstrijdkilometers te maken en dat is bij deze gelukt.

Die vijfde plek was ook het hoogst haalbare gezien we met de korte verhoudingen van de Peugeot geen topsnelheden konden halen. Ook het wisselvallige weer speelde een rol en zodra het droger werd, moesten we wat tijd toegeven. Toch slaagden we erin een groot gat te slaan met de auto’s achter ons, waardoor we het rustiger aan konden doen en fouten vermeden.”

Het belangrijkste is dat we wedstrijdervaring hebben opgedaan en weer in dat tempo zitten. De sfeer binnen het team zat ook goed, dus die eerste rally was op verschillende vlakken bemoedigend. We kijken nu vooral uit naar de eerste TER-rally van volgende maand met de Skoda Fabia R5. Deze prestatie is alleszins hoopgevend.” 

ALV saneren van tanks
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
c est bene

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen