× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
c est bene zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

12-03-2019

2019 - Joachim Wagemans klaar voor eerste rallyseizoen in hoogste Europese klasse

2019 -  Joachim Wagemans klaar voor eerste rallyseizoen in hoogste Europese klasse

Op 16 maart start Joachim Wagemans zijn nieuwe rallyseizoen in Spa. Nadat hij vorig jaar Europees kampioen bij de Junioren werd, strijdt de 24-jarige Belg dit jaar voor een eerste keer mee in de hoogste Europese rallyklasse, de TER. De Spa Rally maakt geen deel uit van de European Tour, maar dient wel als belangrijke test om te zien waar de beloftevolle piloot staat alvorens hij zijn Europese rallycampagne eind april aanvangt.

Omdat hij een van de jongste deelnemers aan de TER-cup is, is het dit jaar vooral zaak om veel wedstrijdervaring op te doen. Dat betekent veel kilometers maken en, wanneer de kans zich voordoet, zelfs meestrijden voor een podiumplek. Met een beter uitgeruste auto (een Peugeot T16 R5) dan vorig jaar heeft Wagemans alvast weer een stap voorwaarts gezet. Dankzij de prijs die hij kreeg voor winst in de TER2-Cup (Junioren) krijgt Wagemans ook de kans van de TER-organisatie om zich te bewijzen in twee rally’s met de nog performantere Skoda.

Limieten opzoeken

Joachim Wagemans: “Mijn verwachtingen van de Spa Rally zijn niet al te hoog: enerzijds omdat ik er nog nooit aan heb deelgenomen, anderzijds omdat ik sinds de Rally du Valais in november geen wedstrijd meer gereden heb. Mijn doel is dan ook om in Spa vooral opnieuw het juiste wedstrijdritme te vinden met oog op mijn eerste TER-rally in april, de Italiaanse Rally Valli Cuneesi. Waar ik in Spa tevreden ben met top 5, wil ik in Italië bij de beste drie eindigen. Gezien ik die rally met een meer performante auto kan rijden, ligt die top 3 zeker binnen mijn mogelijkheden.

We hebben met het team ook nog nooit zo ver gestaan als nu. De hele winter hebben we aan de auto gesleuteld en die volledig gereviseerd. Bovendien rijd ik vanaf dit jaar met twee copiloten in plaats van één, omdat er meer rally’s op mijn kalender staan. Het wordt waarschijnlijk even aanpassen, maar ik heb vertrouwen in het team en de nieuwe auto.”

Toch geef ik me tot augustus tijd om mijn limieten op te zoeken en te zien tot waar ik kan gaan met deze auto. Nadien wil ik echt op m’n best zijn en meedoen met het secondespel tussen de toppers. Ik hoop verdere stappen te zetten en zo ook nieuwe sponsors aan te trekken. Als je echt wil meestrijden voor winst, moet je kunnen investeren in de beste materialen en dat is niet altijd even evident. Het blijft altijd moeilijk om de nodige sponsorbudgetten rond te krijgen voor een heel seizoen, maar als ik blijf presteren – dit jaar ook op het hoogste niveau – heb ik er goede moed op.

Wagemans zal dit jaar drie rally’s afwerken in thuisland België, waaronder de Spa Rally, Ypres Rally en Rally Omloop van Vlaanderen. Die laatste viert in 2019 zijn 60ste verjaardag en maakt sinds dit jaar deel uit van de Tour European Rally.

c est bene
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen