× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness MLV banden velgen Poperinge Yprauto http://www.daviddesign.be

10-03-2019

Gunther Monnens wint bewogen Rallysprint van Moorslede - Compleet verslag van de wedstrijd

Gunther Monnens wint bewogen Rallysprint van Moorslede - Compleet verslag van de wedstrijd

De rallysprint van Moorslede moest het VAS Kampioenschap 2019 op gang trekken en het was op z'n minst een bewogen wedstrijd... In de nacht van zaterdag op zondag viel er heel wat water en het parcours was zondagmorgen bijzonder verraderlijk... 

In de eerste ronde viel er op enkele kleinere sorties weinig verrassends te noteren. Gunther Monnens reed de scratch, maar Steve Bécaert toonde zich een bijzonder sterke tegenstander. De transporteur uit Poperinge volgde op minder dan 1 seconde van de Limburger. Xavier Beel verraste met een mooie derde tijd. Zowel Bert Coene als PJ Maeyaert gingen rond en zagen een mooi eindresultaat in rook opgaan... 

De tweede ronde werd opgeschrikt door een zware sortie van Christophe Pittellioen. De Renault Clio ging van de baan en ramde een elektriciteitspaal. Door het stormweer had de maatschappij geen tijd om de paal te komen opruimen en moest de organisatie een alternatief zoeken...
En alsof dit nog niet voldoende was... Midden op het parcours dreigde een dak van een schuur op het parcours te waaien. De organisatie greep snel in en zorgde voor een gewijzigde proef, maar dit maakte dat alle deelnemers opnieuw een verkenning moesten afwerken.

Uiteindelijk werden de tijden van de tweede ronde geschrapt en reden alle deelnemers nog 2 ronden. Maar net toen de tweede ronde moest beginnen viel er nog een stevige regen- / hagelbui... Monnens bleef echter 3 maal de snelste, stelselmatig kon hij zijn voorsprong uitbouwen en schonk hij, in de Skoda Fabia R5, zijn co de thuiszege. Steve Bécaert kon op zijn verjaardag knap als tweede afsluiten voor de Subaru Impreza van Xavier Beel. Een veelbelovend debuut trouwens voor Xavier Beel, die op amper 14 seconden van de meer ervaren Steve Becaert eindigde.

Voor de wedstrijd werd ook enorm uitgekeken naar het debuut van Paul Lietaer in de Ford Escort Cosworth. In historic stond uiteraard geen maat op Lietaer, in het algemeen klassement werd hij vierde op iets meer dan 40 seconden van de leider. De top 5 werd afgesloten door de winnaar in divisie 1-2 Stefaan Tjoens in de Mitsubishi Lancer. 

In de top 10 zagen we verder een sterk rijdende Kurt Boone, thuisrijder Bert Coene, Pieter Jan Maeyaert, Nick Toorré en Jeoffrey Lerminez. Stijn Vandaele miste bij zijn come-back nipt de top 10. 

Zoals vermeld won Lietaer overtuigend de Historic, hij had bijna een halve minuut voor op de Sierra Cosworth van Nick Tooré. Bjorn Syx eindigde knap derde in de Mercedes 190 van James Gruwez die ook de rol van co op zich nam. 
Stefaan Tjoens won div 1-2 met ruime voorsprong op de Subaru's van Vanovertveldt, Vanhoutte en Van de Vivere. Blanchard sloot de top 5 af in zijn Saxo.

# Foto-reportage
# Uitslagen

zwembaden en wellness
MLV banden velgen Poperinge
Yprauto

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen