× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness c est bene http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

26-02-2019

Wedstrijdverslag - Haspengouw Rally - Gunther Monnens

Wedstrijdverslag - Haspengouw Rally - Gunther Monnens

"Na een paar maanden genoten te hebben van de winterstop stonden we afgelopen weekend terug fris en monter klaar om aan ons nieuw rallyseizoen te beginnen. Ditmaal met een nieuw wapen namelijk de Skoda Fabia R5 van Rallyteam Van Eecke. Voor mij een nieuwe wagen waarmee ik net voor het weekend enkele test kilometers kon afwerken.

Samen met mijn vertrouwde co-piloot en sponsor Chris Debyser ConXioN begonnen we zaterdagochtend aan onze eerste lus van 4kp's . Al van in het begin legden we onszelf een strak tempo op en dat bleek ook te lukken tot op een paar bochten voor het einde van Kp1 waar de wagen bij het uitkomen van een coupure iets te ver doorging en we een afsluiting raakten. De wagen zelf had flink wat schade aan de carrosserie en de uitlijning was niet meer optimaal waardoor we de volgende 3kp's niet meer voluit konden aanvallen.

Na een grondige service (waarvoor dank aan het ganse team) hebben we vanaf de 2de boucle het tempo kunnen opdrijven om toch zo een goed ritme op te bouwen. Het bewijs hiervan kwam al op kp 7 en 8 waar we telkens de 4 tijd op de tabellen lieten noteren. Ook in de derde lus kwamen onze tijden dichter bij de toppers . De laatste kp werd nog sterk gevochten voor plaats 5 maar daarvoor kwamen we op het einde 1,3 seconde te kort op Vincent Verscheuren.

Kortom voor ons een zeer mooie 6de plaats algemeen wat zeker niet slecht is voor de eerste keer met een R5 te rijden. En nu alle hens aan dek want binnen 2 weken staan we terug met deze wagen aan de start van de volgende wedstrijd namelijk de rallysprint van Moorslede. Tot dan! Mijn dank aan het ganse team en de sponsors: ConXioN, Worldkarts, Residence Verandas, Garage ACD, rallyteam Van Eecke, auto Debaeke en DEGRO's Trofeeshop."

zwembaden en wellness
c est bene

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen