× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

24-02-2019

Deelnemerslijst Spa Rally

Deelnemerslijst Spa Rally

Na de Haspengouw Rally is het meteen uitkijken naar de volgende manche van het Jobfixers BRC: de Spa Rally. De voorlopige deelnemerslijst telt momenteel reeds een 30-tal teams.

Qua R5 wagens staat de teller momenteel op 5, maar het is duidelijk dat er nog heel wat moeten bijkomen. Adrian Fernémont, de winnaar van 2018 staat al op de lijst, net zoals Cedric De Cecco (Skoda Fabia), Joachim Wagemans (Peugeot 208 T16), Vincent Pregardien (Skoda Fabia) en Amaury Molle die de overstap maakt van de Peugeot R2 naar een Skoda Fabia R5. 

Vincent Verschueren en Sébastien Bédoret lieten eerder reeds weten dat ze de Spa Rally niet op hun programma hebben staan. Voor Kris Princen (VW Polo), Patrick Snijers (VW Polo) en Ghislain de Mevius (Skoda Fabia) staat de wedstrijd normaal wel op het programma. Ook Cedric Cherain (VW Polo of ?) zou heel graag deze (thuis)wedstrijd op zijn programma krijgen, misschien kan zijn tweede plaats in Haspengouw nog enkele sponsors overtuigen. 

In de R2 categorie zien we de snelle Nederlander Timo Van Der Marel (Opel Adam R2) op de lijst staan. Ook Junior kampioen Grégoire Munster (Opel Adam) heeft deze wedstrijd op zijn programma staan en zal met Van Der Marel een stevige tegenstander hebben in RC4.
Momenteel staan ook reeds 3 GT's op de lijst: Francis Lejeune, John Wartique en Romain Delhez. Normaal zien we ook Pascal Gaban voor het eerst in de 997 GT3 in Spa.

Het parcours werd na de negatieve commentaren van 2018 volledig hertekend. Op de eerste dag moeten de deelnemers twee lussen van 5 gechronometreerde stukken afleggen en een derde lus van twee klassementsproeven. Op het menu van die eerste dag, die samenvalt met het Belgian Rally Championship en de Spa Rally Classic (VHRS) : Winanplanche, Theux, Francorchamps, Wanne en La Gleize. De eerste twee zullen een derde keer 's nachts moeten gereden worden.
Op het programma van zondag staan opnieuw 12 klassementsproeven, verdeeld over drie identieke lussen. Francorchamps, Herve, Fays Show en Spa zullen de deelnemers van de BRC en het Criterium een technisch en snel parcours voorschotelen. De aankomst van de eerste wagen wordt verwacht op het podium in Spa kort na 17u00. In totaal zullen er om en bij de 200 km gechronometreerd worden.

Meer info - www.sparally.com

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen