× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks zwembaden en wellness c est bene http://www.daviddesign.be

23-02-2019

Haspengouw Rally - Princen schenkt de VW Polo de eerste Belgische zege! - Compleet verslag

Haspengouw Rally - Princen schenkt de VW Polo de eerste Belgische zege! - Compleet verslag

De Haspengouw Rally had met maar liefst 13 R5 wagens een veelbelovend startveld. Het was uitkijken naar het Belgisch debuut van de VW Polo R5. Kris Princen liet de Polo debuteren met een scratch op de openingsproef.

Princen reed in die eerste ronde 3 scratches en kwam na 4 proeven als leider terug op de service in Landen. Hij had een kleine voorsprong op Cherain en Verschueren. Maar ondertussen regende het ook opgaves aan de top. De mooie VW Polo van Patrick Snijers ging op proef 2 zwaar van de baan en zwel Guillaume de Mevius (C3) als Adrian Fernémont (Skoda) moesten snel aan de kant met mechanische problemen.

Ook Gunther Monnens kreeg het al heel warm toen hij op de eerste proef een reeks paaltjes wou verplaatsen met de ex-Verschueren Skoda Fabia R5.

Op het einde van het tweede ronde ging Cherain even in de fout en verloor zijn derde plaats aan Verschueren. Een proef later kreeg Verschueren een lekke band. De Godrive piloot verloor 38 seconden en twee plaatsen. Cherain werd weer tweede en Bédoret klom zo op het virtuele podium.

Princen kon met net geen halve minuut voorsprong op Cherain beginnen aan de laatste 4 proeven. Zijn achtervolgers bleven stevig aanvallen, Verschueren wou immers de derde plaats terug halen. Het verschil was minder dan 3 seconden... Vincent Verschueren ging vol in de aanval, Sébastien Bédoret wou zijn plaats verdedigen maar toen Verschueren in de voorlaatste proef opnieuw lek reed was de derde plaats binnen coor de piloot van Skoda België. "We zijn feller gestart dan vorig jaar en dankzij de problemen van Verschueren zijn we derde geworden. Nu moet ik die kleine foutjes van de eerste ronde nog vermijden. Onze volgende afspraak wordt de TAC Rally, want Spa kunnen we niet rijden omdat we ons dan voorbereiden op de Tour de Corse."

Ondanks dat alle scratches in de laatste ronde naar Cedric Cherain gingen won Kris Princen met iets meer dan 17 seconden voorsprong op zijn merkgenoot. Een dubbel dus voor Volkswagen bij het Belgisch debuut van de Polo R5. Hopelijk kan Cherain nu ook het budget rondkrijgen voor meerdere wedstrijden in het BRC.
Kris Princen straalde bij de finish: "Ik heb gehoord dat ik gedeeld recordhouder wordt van de Rally van Haspengouw: 5 zeges, net als Snijers en Tsjoen. Dat doet me veel plezier. Maar, ik ben vooral blij dat ik BMA de eerste overwinning van de VW Polo in België kan aanbieden. Het was een heel mooie wedstrijd. Ik heb hard gereden, maar zonder over de limiet te gaan. Door de problemen van de anderen, was de slotfase van de wedstrijd wat makkelijker. Volgend jaar tracht ik alleen recordhouder te worden...

Ghislain de Mevius profiteerde van de lekke band van Verschueren en kwam zo nog op de vierde plaats. Ook Monnens en Rouard leken even te profietren van die lekke band. maar in de laatste proef ging de Godrive opnieuw voorbij hen richting vijfde plaats. Een magere start van het kampioenschap voor Verschueren die ook de Spa Rally aan zich voorbij laat gaan.

Zo werd Gunther Monnens zesde net voor Bastian Rouard. Gunther Monnens kreeg de Fabia steeds beter onder knie en kon regelmatig enkele 4de tijden draaien. De piloot uit Bocholt zien we binnen enkele weken in de Rallysprint van Moorslede en later ook tijdens de Sezoensrally.

Als 8ste moesten we normaal de 16 jaar oude Subaru Impreza van Matthias Boon zien. Maar in de allerlaatste proef begaf de motor van de Subaru en moest Boon opgeven.  Zo werd Jonas Langenakens 8ste en eerste niet R5. Niels Reynvoet eindigde zijn eerste wedstrijd met de Skoda Fabia R5 foutloos en werd 9de, Christophe Verstaen sloot de top 10 af in de Ford Fiesta R5.

In de M Cup was Mats van den Brand weer de favoriet, maar in een snelle waaier ging de M3 zwaar van de baan… Na een heel sterke tweede ronde nam Patrick Dieks de leiding. Kurt Braeckevelt moest zijn BMW na de eerste ronde aan de kant zetten met een olieverlies.

Zoals te verwachten won Grégoire Munster de strijd bij de Junioren. Glenn Snaet maakte in de voorlaatste proef een klein foutje en verloor zijn tweede plaats aan Thibault Mazuin. Voor Tobias Brüls eindigde deze Haspengouw met een zware crash. De Oostkantonner liet zich verrassen na een jump.

Bij de historics stond geen maat op Guino Kenis, hij won met de BMW M3 met meer dan 5 minuten voorsprong op de Sierra van Nick Toorre en de Escort van Arthur Kerkhove.

Het RACB Criterium werd gewonnen door Johnny Louies. De BMW piloot won overtuigend met iets meer dan een minuut voorsprong op Vandeloock. Na een duel met Claesen werd Tjoens nog knap derde.

# Uitslagen
# Foto-reportage

ALV saneren van tanks
zwembaden en wellness
c est bene

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen