× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness Yprauto http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

21-02-2019

Haspengouw Rally - Complete voorbeschouwing

Haspengouw Rally - Complete voorbeschouwing

Naar goede gewoonte opent de Haspengouw Rally het Belgisch kampioenschap rally. Waar we vorig jaar reeds dachten aan een subliem seizoen te beginnen lijkt het dit jaar nog beter... Met de bijna zomerse temperaturen die voorspeld worden en het indrukwekkende deelnemersveld geven we graag komende zaterdag afspraak in en rond Landen.

Deelnemers

Maar liefst 13 R5 wagens komen zaterdag aan de start. Een uitgesproken favoriet zit er niet bij, een vijftal piloten maakt reële kans op de zege in Landen. Al beschikt Kris Princen misschien wel over de besta papieren. De thuisrijder en regerende kampioen won hier de afgelopen jaren en beschikt over een gloednieuwe VW Polo R5. 
Maar de tegenstand is ook bijzonder gemotiveerd, dan kijken we eerst en vooral naar zijn voornaamste concurrent van de afeglopen seizoenen: Vincent Verschueren in de GoDrive Skoda Fabia R5. Verder zijn ook Cedric Cherain (VW Polo), Adrian Fernémont (Skoda Fabia) en Guillaume de Mevius (Citroën C3) te duchten tegenstanders. 

Na deze 5 favorieten zijn er nog 4 outsiders die zich ook vooraan kunnen positioneren Sébastien Bedoret (Skoda Fabia), Patrick Snijers (VW Polo), Gunther Monnens (Skoda Fabia) en Ghislain de Mevius (Skoda Fabia). De andere R5 piloten missen waarschijnlijk ervaring om zich in deze strijd te mengen. Het zijn Niels Reynvoet (Skoda Fabia), Christophe Verstaen (Ford Fiesta), Tuur Vanden Abeele (Ford Fiesta) en Bastien Rouard (Skoda Fabia) die de lijst R5's compleet maken.
Voor een plaats in de top 10 zien we ook mogelijkheden voor de snelste 4x4 groep A's. In deze onderlinge strijd neemt Jonas Langenakens met met zijn Mitsubushi Lancer EVO X het op tegen de Subaru Impreza's van Matthias Boon en Bert Truyens. 

Net zoals de voorbije jaren opent ook het seizoen van de M Cup in Landen. Met o.a. Franky Boulat, Mats van den Brand, Kurt Braeckevelt en thuisrijder Patrick Diels lijkt ook hier een mooie strijd in de maak.
In de R2 categorie is Junior kampioen Gregoire Munster (Opel Adam) de referentie. Het is aan de Peugeots van Brüls, Snaet en Mazuin om de schade zoveel mogelijk te beperken... 

De historics lijken het dit jaar iets moeilijker te hebben. Dirk Deveux start met zijn Ford Sierra Cosworth 4x4 als favoriet, al blijft het de vraag of zijn Sierra, die gekend is als heel fragiel, vanaf de eerste meters betrouwbaar zal zijn... 

# Deelnemerslijst nationaal

Criterium

In het RACB Criterium staan er 28 deelnemers aan de start. Stefaan Tjoens (Renault Megane) vertrekt met nummer (20)1 en moet het vooral opnemen tegen de snelle BMW van Johnny Louies. 

# Deelnemerslijst Criterium

Parcours

Het traject bestaat uit 3 rondes van telkens 4 proeven. De klassementsproeven in Gingelom, Heers en Horpmaal blijven ongewijzigd tov 2018. Klassementsproef Neerlanden zorgt voor de vernieuwing en wordt als 2e in de lus van 4 proeven verreden.
Velen onder u kennen de proef onder de naam ‘Halle-Booienhoven’. Er werden wat aanpassingen doorgevoerd, zoals een nieuwe finish, maar de spektakelpunten op de kasseistrook (richting 2015) en het onverhard zijn er nog wel in terug te vinden.

# Timing

Meer info via www.rallyvanhaspengouw.be

zwembaden en wellness
Yprauto

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen