× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks c est bene http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

06-02-2019

Tim Van Parijs over 2019, de Porsche 991 en het de wens om zeker nog eens BRC te rijden...

Tim Van Parijs over 2019, de Porsche 991 en het de wens om zeker nog eens BRC te rijden...

Het programma van Tim Van Parijs en Kurt Heyndrickx omvat dit jaar 5 wedstrijden met de vertrouwde Porsche 997 GT3.
"Er is gewoon te weinig tijd voor meer wedstrijden," reageert Tim op onze opmerking dat er niet veel zal gereden worden... "De uitbreiding van de carrosserie slorpt veel van mijn tijd op en ik heb een gezin waar ik meer wil van genieten. Er zijn 2 dochters die groot worden en die voor we het goed beseffen het huis uit zijn...."

Voorlopig staan de TAC, Ieper, de Aarova Rallysprint, de EBR en de Rallye du Valais al vast. Mogelijk kan daar in het voorjaar nog de Rally Du Chablais worden aan toegevoegd, maar dat is nog niet zeker. 

"We blijven bij de 997, onze wagen is nog altijd super en betrouwbaar en conform. Ik amuseer mij nog altijd super met de Porsche en mijn co Kurt ook. Samen met de maten, Jochen, Claudie, Chris van Woensel en ons serviceteam gaan we ook voor de gezelligheid... Dat is toch nog altijd het belangrijkste voor ons!

Dat ik niet de snelste Porsche piloot ben, daar heb ik geen probleem mee. Ik rij voor wat ik waard ben... In 2006 heb ik de andere kant van de medaille gezien met het ongeval in de Condroz... Toen ik nog dacht dat ik nog alles aankon. Wereldkampioen gaan we toch niet meer worden (lacht). En het leukste is dat er elke wedstrijd veel Porsches aan de start staan en dat er altijd een intense strijd is onder elkaar..."

Hoe zie je de toekomst voor de Porsches in België?
"Wel, nuu spreken ze toch van de 991 toe te laten en toen ik eind 2017 bij de RACB was voor over de toekomst te spreken van de Porsches was er 'geen sprake van‘ om de 991 te homologeren... Hun argument was 'de Porsches gaan veel te snel worden’. Onlangs kregen we een mail van de RACB dat ze gaan bekijken om de 991 toch toe te laten in 2020... Ik kan niet goed meer volgen.

Voor de teams die nu een 997 aan het bouwen zijn is het nieuws dat ze eventueel de 991 gaan toelaten is dat jammer... Ik denk dat de meeste van deze mensen liever een 991 zouden bouwen in plaats van een 997... Voor mij geen enkel probleem dat ze het toelaten, maar er zou een een duidelijk standpunt moeten ingenomen worden zodat iedereen weet hoe het zit... 

Toen wij 13 jaar geleden begonnen met de 996 waren we zo goed als alleen en nu zij we toch al, denk ik, met een 15 tal Porsches in Belgie. Ik denk dat we toch kunnen zeggen dat we veel mensen warm gekregen hebben om met Porsche te rijden en dat is toch super voor de Belgisch kampioenschap."

Wat wil jezelf zeker nog realiseren? 
"Eén ding weet ik zeker, voor dat ik mijn rally carrière afsluit wil ik zeker nog éénmaal het BRC compleet rijden. Maar ik kan zeggen dat dat is nog niet voor direct," lacht de sympathieke piloot uit Oudenaarde.

ALV saneren van tanks
c est bene

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen