× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
c est bene zwembaden en wellness ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be

21-01-2019

2019 - Tuur Vanden Abeele met Ford Fiesta R5 in groot deel van BRC

2019 - Tuur Vanden Abeele met Ford Fiesta R5 in groot deel van BRC

Tuur Vanden Abeele zien we dit jaar terug in de Ford Fiesta R5 die hij vorig jaar aangeschafte. De zaakvoerder van Climawest vormde vorig seizoen team met co-piloot Stijn Stragier, CEO van GeoDynamics. Stijn wordt vanaf dit jaar de vaste co van Tuur, ze bundelen hun krachten in SV Racing. 

"Stijn is geen onbekende in het rallymillieu, met zijn zaak GeoDynamics is hij al vele jaren mijn sponsor. We kennen elkaar al heel lang en reden in het verleden reeds enkele buitenlandse regularity's samen, vorig jaar proefde Stijn voor het eerst van de rallysport in Oudenaarde en van het een kwam het andere," aldus Tuur.
GeoDynamics, het bedrijf van CEO Stijn Stragier, is ook actief in de rallysport met hun track & trace systeem waarmee in diverse BRC wedstrijden de wagens worden uitgerust.

"We komen dit jaar in minimum 5 BRC wedstrijden aan de start met de Fiesta R5. Met de TAC Rally ben ik in het buitenland en voor een deelname aan de Wallonie en of de Condroz zoeken we nog budget. Ons doel is vooral ervaring opdoen in deze wedstrijden want ik wil heel graag in de toekomst opnieuw een volledig BRC rijden."

Programma 2019

Haspengouw Rally
Sezoensrally
Renties Ypres Rally
ConXion Omloop van Vlaanderen
East Belgian Rally 

Momenteel wordt de wagen volledig gereviseerd bij R-TEC, die ook de service zal verzorgen. De geplande motorevolutie zal gebeuren na de Haspengouw Rally, vanaf de Sezoensrally staat de wagen dan volledig in EVO 2 configuratie. "Het is moeilijk om in te schatten waar we zullen staan. Zeker voor de Haspengouw stel ik geen grote verwachtingen, we zullen weer in het ritme moeten geraken en rijden nog met de EVO 1 motor. Vanaf de Sezoens en misschien nog met de Monteberg willen we kilometers maken om met een goede voorbereiding in Ieper te staan. Hopelijk kunnen we ons dit jaar enkele keren tonen om zo misschien nog wat partners te overtuigen voor een volledig BRC in 2020," besluit Tuur.

c est bene
zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen