× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge Yprauto zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be

02-12-2018

Spa Rally - Regularity op zaterdag - Criterium op zondag

Spa Rally - Regularity op zaterdag - Criterium op zondag

Spa Classic Rally op zondag

De tweede manche van het Belgisch rallykampioenschap (BRC) wordt komend seizoen gestoffeerd met twee nevenwedstrijden: de Spa Rally Classic op zaterdag 16 maart en het Criterium op zondag 17 maart.

De Spa Rally Classic is om meerdere redenen een onuitgegeven regularity rally (VHRS):

  • De wedstrijd vindt plaats op gesloten wegen en gebruikt de totaliteit van het parcours van de eerste wedstrijddag van de Herock Spa Rally, goed voor ongeveer 100 kilometer RT’s. Op het programma staan dus enkele mythische proeven uit de regio van Spa en verschillende nieuwe stukken.
  • Wie gesloten zegt, zegt verhoogde veiligheid. DG Sport heeft dus beslist om het verplichte gemiddelde vast te leggen op 65 km/u. Door de talloze gladde en technische stukken van het parcours zal de uitdaging dus enorm zijn!
  • De Spa Rally Classic is een volledig losstaande wedstrijd met zijn eigen organisatie, gesuperviseerd door de ervaren Patrick Lienne, zijn eigen klassement en eigen prijsuitreiking, enz. 

Het sleutelwoord van deze Spa Rally Classic is plezier! De berekening van de gemiddeldes wordt dus maximaal vereenvoudigd dankzij weinig tijdopnames tijdens de proef. Het zal dus zeker en vast mogelijk zijn om een resultaat op te maken door een beroep te doen op de Blunik-technologie…

De inschrijvingen zijn geopend op de website www.sparally.comvanaf 1 december. De inschrijfkosten voor de Spa Rally Classic bedragen :  € 650.

Een Criterium op zondag

Het Criterium is een volledig losstaand kampioenschap, erkend door de RACB en waarvoor een provinciale licentie aangevuld met een daglicentie (€50) volstaat. Het parcours van het Criterium neemt het parcours van de Herock Spa Rally op zondag over in zijn totaliteit, goed voor iets meer dan 100 kilometer tegen de chrono. We herinneren dat wagens met vierwielaandrijving en GT’s geweerd worden uit het Criterium. Vier categorieën worden toegelaten: Gr.N, Gr.A, Gr.E (verlopen homologatie en nationaal paspoort) en Gr.M (aangepast). De wagens worden onderworpen aan het algemeen reglement van de RACB, de automatische brandblusser is verplicht en de uitrusting van de bemanning moet conform zijn aan de huidige FIA-normen.

Het Criterium is dus een unieke gelegenheid om de prachtige wegen van de regio van Spa te ontdekken, uit te komen in een organisatie van een wedstrijd van het Belgisch kampioenschap en zich te amuseren in ideale omstandigheden, voor een aantrekkelijk budget.

De inschrijvingen worden geopend op 1 december. Het gebruikelijke tarief voor Criterium-wedstrijden, €400, blijft van kracht. 

MLV banden velgen Poperinge
Yprauto
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen