× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

14-11-2018

Koen Verhaeghe behaalt zijn derde VAS Historic titel

Koen Verhaeghe behaalt zijn derde VAS Historic titel

Koen Verhaeghe is reeds 15 jaar actief in de rallysport, na de Rally van Zuid Limburg werd de piloot uit Zwevezele ook VAS Historic kampioen. Wij zochten Koen op in zijn Zakenkantoor te Zwevezele voor een gesprek.

"Die titel was al van het begin van het seizoen ons doel, ik wou voor de derde keer VAS kampioen worden want niemand was daar tot op heden in gelukt. De laatste 3 jaar heb ik steeds naast die titel gegrepen, maar na Kasterlee zijn we beginnen te rekenen en wisten we wat te doen om de titel te behalen."

Hoe is het seizoen voor jou verlopen? "Eigenlijk zeer goed, we reden regelmatig top 10. Vandaar dat deze derde titel voor mij de mooiste is! De titel hebben we, zoals de vorige, niet enkel kunnen verdienen op regelmaat. Er werden ook mooie resultaten neergezet.
Enkel in Roeselare verliep het minder... Het noodlot sloeg toe en de motor was volledig naar de... je weet wel (lacht). Hierdoor reden we de laatste wedstrijden met een stokoude reservemotor. Ik moet wel VADA Racing bedanken die dit alles nog heeft kunnen verwezenlijken. Merci!
"

Drie VAS titels, wil je het record nog scherper zetten en ga je in 2019 voor een vierde titel? "Voorlopig blijft het bij 3, tegen dat er nog iemand 3 VAS titels op zijn palmares kan schrijven...(lacht). 
De plannen voor 2019 zijn om met onze nieuwe motor wat meer grotere wedstrijden te rijden. En ook wat meer vooraan te eindigen in de uitslagen. Mijn streefdoel voor 2019 is om eens op het podium te kunnen staan."

Je reed niet enkel het VAS kampioenschap, maar was ook actief in de Pinto Cup waar je het ook goed deed. "Klopt, maar beiden rijden is niet zo evident. Ik heb uiteindelijk toch een keuze moeten maken voor de VAS, waardoor ik in de Pinto Cup wedstrijden heb moeten laten liggen.
De eerste plaats bij de Pinto's was niet haalbaar, maar ik had toch graag 2de geworden, maar door de gebroken motor in Roeselare is ons dit niet meer gelukt. We strijden eind deze maand in Kortrijk nog voor de 3de of de 4de plaats.

"Tot slot wil ik nog een dankwoord richten aan de vele supporters en fotografen die blijven volhouden in het sturen van mooie actie foto's van onze rode dame, en dit door weer en wind. Ook een dikke merci aan mijn vaste co-piloten, Pieter Gouwy, Filip De Munck en Jochen Vandersarren. En de grootste duim is weggelegd voor onze service team VADA Racing. Merci !"

Yprauto
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Verwante artikelen