× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Benoit Blaise Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel

14-11-2018

Dit weekend supporteren we voor...

Dit weekend supporteren we voor...

Komend weekend is er de finale van het WRC Rally 2018 met onze landgenoot Thierry Neuville die nog steeds een grote kans maakt om de wereldtitel te behalen. 

Voor WRC nieuws bent u bij ons aan het verkeerde adres, daarvoor zijn er genoeg andere kanalen. Maar weet u nog het allemaal begon voor Thierry Neuville?

In 2007 reed hij zijn eerste lokale wedstrijden met een Opel Corsa, maar zijn carriere ging pas echt van start het daarop volgende jaar... De toen 19 jarige Neuville nam deel aan de Ford RACB Rally Contest en na zijn overtuigende overwinning starte hij met de Ford Fiesta ST in de East Belgian Rally...
Dat zelfde jaar won hij reeds de Fiesta Trophy in de Rallye de Wallonie en en de Omloop van Vlaanderen. In 2009 reed Neuville reeds een internationaal programma met een Citroën C2 R2 ingezet door het RACB National team. In Ieper 2009 maakte hij ook zijn 4x4 debuut met een Super 2000.

Vanaf 2010 was Neuville echt gelanceerd, met de Peugeot Super 2000 reed hij een Europees programma afgewisseld met enkele WRC wedstrijden in een C2 Super 1600. In 2011 maakte hij zijn WRC debuut in het Citroën Junior WRT team om een jaar later over te stappen naar Ford, waar hij meteen vice-wereldkampioen werd. 

Sinds 2014 vond onze landgenoot onderdak bij Hyundai waar hij de laatste 2 jaar opnieuw vice-wereldkampioen werd... We duimen samen met jullie dat we zondag voor het eerste een Belgische wereldkampioen rally hebben. 

Benoit Blaise
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel

Trefwoord(en)

Verwante artikelen