× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Benoit Blaise zwembaden en wellness ALV saneren van tanks herstellen smartphone tablet

11-11-2018

Peter Bijvelds wint Rally van Zuid Limburg

Peter Bijvelds wint Rally van Zuid Limburg

Peter Bijvelds maakte deze zomer zijn come-back in de rallysport na een afwezigheid van ruim 9 jaar. In de Short Rally van Kasterlee ging de Nederlander reeds in de eerste proef van de baan. In Zuid Limburg was de piloot van de Ford Fiesta R5 meer op zijn hoede, want na de eerste ronde was niet hij maar Hans Weijs de leider.
Opmerkelijk want het parcours lag er nat en vaak bijzonder glad bij. Weijs, op pad met de Schmid BMW, had na 3 proeven 8 seconden voorsprong op de Fiesta R5 van Bijvelds. 

In de tweede ronde maakte Weijs een totaal verkeerde bandenkeuze en moest hij ook een proef afwerken met de gaskabel in de hand. Bijvelds profiteerde hier uiteraard van en klokte 3 opeenvolgende scratches. Ook Eddy Vandevelde zag zijn kans en Weijs zakte weg naar plaats 3 op net geen minuut van Vandevelde.

Tijdens de derde en laatste ronde kon Bijvelds controleren, de Nederlander deed dit ook en won reeds in zijn tweede wedstrijd. Hopelijk zien we deze Fiesta R5 volgend jaar nog vaker op de Belgische wegen...
De andere Nederlander vertrok in de laatste ronde op de goede banden en vocht stevig terug. De minuut achterstand kon hij net niet meer goedmaken, hij strande op de derde plaats amper 8 seconden van de Lancer van Eddy Vandevelde die tweede werd. Deze tweede plaats is het beste resultaat ooit voor Vandevelde die jaarlijks een vijftal wedstrijden in eigen streek afwerkt met zijn Lancer EVO X.

Johan Dekens werkte ook een voortreffelijke wedstrijd af. De Porsche piloot ontweek alle valstrikken en werd vierde en tweede achterwielaangedreven wagen in zijn potente Porsche 997 GT3 net voor Johnny Poelmans die de top 5 af sloot in zijn Lancer EVO X.

Gunther Monnens reed enkele knappe tijden, maar kon zich nooit vooraan mengen. Eerst maakte hij een kleine sortie en in de laatste proef moest hij aan de kant met een stevig rokende motor. Ook Vrijdaghs en Windmolders konden de wedstrijd niet uitrijden. Voor Matthias Boon was het nog erger, de Subaru piloot moest nog voor de start van kp 1 opgeven met een probleem aan de centrale cardan. 

In de top 10 zagen we verder nog respectievelijk de Lancers van Stev Vanbellingen en Jimmy D’hondt, de BMA Skoda Fabia R5 van Vincent Prégardien, de Nissan van Dirk Ceyssens en historic winnaar Glenn Rogiers. In die historic klasse stond geen maat op Rogiers, die de afgelopen twee jaar steeds tweede werd. Aan de eindmeet had de oranje Kadett 2 minuten voorsprong op Michael America en meer dan 4 minuten op Erik Deveux.

Divisie 1-2 werd gewonnen door Peter Vanderhauwaert in een Renault Clio. Vanderhauwaert won bijgevolg ook de Clio 2 Rally Challenge.

# Foto-reportage
# Uitslagen

Benoit Blaise
zwembaden en wellness

ALV saneren van tanks
herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen