× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

28-10-2018

Wedstrijdverslag - Twente Conrad Rally - Melissa Debackere

Wedstrijdverslag - Twente Conrad Rally - Melissa Debackere

Op 20 en 21 oktober werd de Twente Conrad rally gereden, de laatste rally van het Nederlands kampioenschap. Melissa Debackere stond er aan de start met de vertrouwde Skoda Fabia R5. Met 5 R5 wagens en een paar snelle Mitsubishi s waaronder Piet Vanhoo moest dit ongetwijfeld een mooie wedstrijd worden.

Op zaterdag werd er onmiddellijk in het donker gestart met 75% tarmac en 25% onverhard. Op de eerste proef was Van Deijne de snelste gevolgd door Vanhoof en Melissa, Van Den Heuvel had problemen met uitlaat en gaf op. "Op de tweede proef reden Vanhoof (nr1) Van Deijne (nr3 met 2 min na Vanhoof door opgave Van Den Heuvel (nr2) ) probleemloos door het stof in de onverharde bossen, wij met nr 4 verloren 25 sec op onze naaste concurrenten door soms bijna stapvoets door het stof te moeten rijden. Wij reden maar één minuut na onze voorligger... "
De twee volgende proeven verliepen haast op dezelfde manier. Zo werd de eerste dag afgesloten 1 Van Deijne 2 Vanhoof 3 Debackere. 

De zondag leek het een harde strijd te worden tussen de drie koplopers en Van Den Heuvel die er terug bij was in rally 2. Melissa die een beetje gefrustreerd was door het tijdverlies dat ze had opgelopen, waar ze niet kon aan doen. Ook het uitvallen in de Rally Charlemagne zorgde voor frustraties... In Charlemagne moest ze aan de kant met een gebroken wiellager op een onnatuurlijke jump. In totaal waren er 26 uitvallers op zelfde plaats... Dit terwijl ze voor Marc Amourette stond als eerste R5.

Melissa, die genavigeerd werd door Patrick Gerritsen een ingenieur van Wevers Sport, wilde kost wat kost een goede prestatie neer zetten. In haar opzet werd ze bijna geslaagd om voor de overwinning te gaan door van de 12 proeven 6 keer de snelste tijd te rijden 3 keer de tweede de tijd en 3 keer de derde tijd met Jasper Van Den Heuvel (Fiesta R5) erbij. De meeste van haar verloren tijd werd goed gemaakt maar was aan de eindstreep dit juist niet genoeg om de overwinning te behalen. Zo werd de einduitslag 1 Piet Vanhoof, 2 Melissa Debackere, 3 Kevin Van Deijne.

Yprauto
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Verwante artikelen