× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
c est bene ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

23-10-2018

Wedstrijdverslag - Hemicuda Rally - Bjorn Renier

Wedstrijdverslag - Hemicuda Rally - Bjorn Renier

Bjorn Renier – Filip Collez: “De weergoden waren ons alvast goed gezind, het beloofde een stralende dag te worden om ons debuut te maken met de Skoda Fabia R5. Onze doelstelling was simpel, de wagen onder de knie krijgen, ons niet belachelijk maken, zoveel mogelijk amuseren en vooral de wagen aan de finish brengen en liefst zonder schade...

Zonder te kijken naar het klassement verliep de eerste ronde naar wens, misschien waren we iets te voorzichtig gestart maar met de verraderlijke gladde baantjes en een nieuwe wagen is dat wel de beste manier.
Ondertussen wisten we al beter waar de gladde situaties waren en konden we in de 2de ronde een tandje bijsteken. Terwijl Delplace en Dilley in de fout gingen, de andere snelle mannen trager draaiden dan de eerste ronden, konden wij deze telkens onze tijden verbeteren.

Heel tevreden bereikten we de voorlaatste service van de dag op een virtuele podiumplaats, Langenakens en Barbier waren al te ver weg maar het kon wel nog eens spannen tussen ons en Algoedt voor de laagste podiumplaats... Kp Kortemark verliep opnieuw een stuk sneller waardoor we naar Houthulst konden met een marge van 6 seconden, helaas verspeelde ik deze riante voorsprong aan de start door de motor enkele keren te laten afslaan.
Daardoor in een dipje, met een halve seconde achterstand op naar de laatste proef. Ik zei tegen Filip, als de start lukt dan gaan we ervoor... en aan de finish bleek dat we de snelste tijd hadden... en Algoedt was jammer genoeg in de gracht beland.

Dik tevreden met onze eerste scratch, onze eerste podiumplaats en debuut met de Fabia! Dit smaakt naar heel veel meer, en zonder tegenslag krijgt dit een vervolg over 4 weken in Kortrijk. De mensen die hieraan meegewerkt hebben ben ik enorm dankbaar, Filip om mij feilloos bij te staan, onze vrouwkes en kids, de talrijk opgekomen supporters, media, organisatie, vrijwilligers, mijn trouwe en nieuwe sponsors, serviceteam Bert Cornelis, en last but not least Reinaud en Martine Van Eecke!"

c est bene
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen