× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks c est bene http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

22-10-2018

Filip Pyck sluit seizoen af als TER kampioen in Rallye de Valais

Filip Pyck sluit seizoen af als TER kampioen in Rallye de Valais

Afgelopen weekend kwamen Filip Pyck en copiloot Peter Dehocuk aan de start van de Rallye du Valais in Zwitserland. Voor de rally was het duo reeds zeker van de TER titel in de productie klasse.

"De Rallye du Valais is een prachtige wedstrijd met heel mooie landschappen tussen de bergen in Zwitserland. Maar na de verkenningen wisten we meteen dat het geen eenvoudige wedstrijd ging worden," aldus Filip Pyck. "Het was als co ook hard werken, want met slechts 2 passages moesten we het opnemen tegen lokale piloten met veel meer ervaring." wist copiloot Peter Dehouck.

In de Valais werd opnieuw met de eigen Lancer van start gegaan. Maar het parcous, met onder andere een proef van 32 kilometer en 5 kilometer onverhard, was niet ideaal voor de Mitsubishi Lancer van het team. Pieter-Jan en het service team zorgden voor een goede Lancer en Filip bleef de ganse wedstrijd van mechansiche problemen gespaard.

"Tijdens de wedstrijd hebben we niet naar de tijden gekeken, we reden ons eigen ritme. Want met de R5's, de GT's en enkele snelle lokale R2 piloten was een goed resultaat moeilijk. Op vrijdagavond stonden we op een 33ste plaats en de zaterdag klommen we op naar een 21ste plaats en 1ste groep n, dus een heel onverwachte mooie uitslag. 
Ik ben ook heel tevreden, mijn co-piloot Peter Dehouck heeft super nota’s gelezen en het serviceteam was top! De supporters die waren afgezakt naar Zwitserland hebben ook enorm genoten, dus dit is zeker voor herhaling vatbaar."

Nadat Filip Pyck in in 2013 groep N kampioen werd in België is hij nu, 5 jaar later, TER kampioen in de productie klasse. En ook voor volgend jaar kijkt Filip uit naar enkele buitenlandse wedstrijden. "We willen graag zoveel mogelijk wedstrijden te rijden in het buitenland en liefst op onverhard, alsook de rally van Ieper, en dit om onze sponsors en lokale supporters te plezieren."

foto - terseries.com

ALV saneren van tanks
c est bene

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Verwante artikelen