× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness ALV saneren van tanks MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

18-10-2018

Heel wat Belgen in Rallye du Valais (en in buitenland)

Heel wat Belgen in Rallye du Valais (en in buitenland)

Komend weekend zakken heel wat landgenoten af naar de Rallye du Valais in Zwitserland. Bernd Casier, die er dit jaar niet bij is, werd vorig jaar nog knap tweede met de Ford Fiesta R5. Pieter Tsjoen is als co van Kevin Abbring één van de favorieten. Tsjoen reed zelf al twee maal in de Valais en was vorig jaar ook co bij Abbring.

Joachim Wagemans komt voor het eerst aan de start met de recent aangekochte Peugeot 208 T16. Wagemans is al zeker van de TER2 titel, maar kan mits een goed resultaat ook nog de algemene titel winnen in het TER. Joachim en copiloot Francois Geerlandt moeten het wel opnemen tegen Giandomenico Basso in een Skoda Fabia R5.

Net zoals voor Wagemans is het komend weekend ook de tweede opeenvolgende deelname voor Tim Van Parijs en Kurt Heyndrickx. Ook voor de Zwitsers blijft de sound van de Belgsiche Porsche GT3 tot de verbeelding spreken.

Filip Pyck en copiloot Peter Dehouck rijden in de Valais hun derde wedstrijd binnen het TER Production kampioenschap. De zaakvoerder van Pico's Koffie is na de tweede plaats in de Transilvania Rally en de overwinning in de Renties Ypres Rally ook leider in de kampioenschap en is reeds zeker van de titel. Pyck en Dehouck starten in een Mitsubishi Lancer EVO X.
Jean-Philippe Radoux komt al voor de 19de keer aan de start en kiest dit jaar ook voor een Mitsubishi Lancer EVO.  

Tot slotte zien we ook Danny Kerckhof en co Danny Dejonghe met de Euroshop BMW M3 aan de start in de Historic Rally. De historic wedstrijd is nog maar toe aan zijn tweede uitgave en moet het stellen met 14 deelnemers: 5x Ford Escort, 3x BMW M3, 2x Ford Sierra Cosworth, 1 Renault 5 Turbo, 1 Fiat Spider, 1 Opel Ascona 400 en 1 Opel Kedett GT/E.

In dit zelfde weekend zien we ook Grégoire Munster en Arthur Kerckhove in de 3-Städte-Rally, de laatste manche van de Duitse Opel Adam Cup. Terwijl Melissa Debackere (Skoda Fabia R5) kiest voor de Conrad Twenterally.

zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Verwante artikelen