× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

27-09-2018

Preview - East Belgian Rally - Patrick Snijers

Preview - East Belgian Rally - Patrick Snijers

GT kampioen Patrick Snijers heeft nog een doel

Aanstaande zaterdag wordt in Sankt Vith en omstreken de East Belgian Rally gereden, de voorlaatste rally van het Belgisch kampioenschap. Terwijl Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) en Kris Princen (Skoda Fabia R5) nog bikkelen om de algemene titel zijn Patrick Snijers en Davie Thierie al zeker van de titel bij de GT’s. En toch is de honger van Snijers nog niet gestild.

Zeker niet” zegt Patrick Snijers vastberaden. “Ik ben blij dat ik mijn sponsor Yves Maes in zijn debuutjaar in de rallysport de titel bij de GT’s hebben kunnen schenken. Maar ik wil hem ook nog de derde plaats in het algemene kampioenschap cadeau doen. Die kans is reëel. Ik zit nog maar aan vijf resultaten en kan nog vol scoren terwijl mijn eerste achtervolger Bedoret al zes resultaten in rekening heeft gebracht en dus enkel nog kan verbeteren.

In 2013 won Patrick Snijers de East Belgian Rally met een Porsche 997 GT. “Zal ik eens iets zeggen? De wagen van nu is dezelfde dan die van toen. Wat betreft het koetswerk toch” zegt Patrick Snijers. “In vergelijking met toen is de Porsche geëvolueerd net als de andere wagens. Toen ik in 2013 won hield ik de Skoda Fabia S2000 van Kobus en de Subaru WRC van Van Woensel af. Anno 2018 is het onmogelijk geworden om met een GT een algemeen klassement van een BK rally te winnen. De R5 wagens zijn té sterk en in vergelijking met vroeger zijn ze veel efficiënter dan een S2000 of zelfs een WRC. Met de Porsche zullen we wel af en toe in de buurt komen maar Verschueren en Princen zijn sowieso een pak sneller.”

Veel deelnemers zijn in de wolken met het parcours van de East Belgian Rally. “Mijn laatste deelname dateert van een aantal jaren geleden. Het is een snel parcours en vaak wordt in één adem eraan toegevoegd dat het een Porsche parcours is. Feit is dat het een prachtig parcours is maar wel eentje met een hoge moeilijkheidsgraad. Zoals ik al zei zijn de top R5 wagens te snel. Maar ik heb eerder dit seizoen al bewezen dat ik er meermaals in geslaagd ben om nogal wat R5 wagens achter mij te houden. Dat willen Davie en ik dit weekend ook doen. Een plaats in de buurt van de top 5 zou mooi zijn” besluit Patrick Snijers.

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen