× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks zwembaden en wellness Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

09-09-2018

Vincent Verschueren wint Aarova Rallysprint - Compleet verslag van de wedstrijd

Vincent Verschueren wint Aarova Rallysprint - Compleet verslag van de wedstrijd

Met Vincent Verschueren en Kevin Abbring aan de start van de 4de Aarova Rallysprint mochten we ons opmaken voor een mooi duel. Al vanaf de eerste ronde was het duidelijk dat Verschueren in het goede ritme zat. De regerende kampioen klokte twee maal de beste tijd en stond halverwege een goede 5 seconden voor op de winnaar van 2017 Kevin Abbing. 

Na de R5 wagens van Verschueren en Abbring verraste Tim Van Parijs met een sterke derde positie. De thuisrijder ging hiermee de DS3 WRC van Fred Miclotte en de Porsche van Claudie Tanghe vooraf.
Veel spanning was er niet aan de top in de derde ronde... De motor van de BMW van Hans Weijs viel uit en de Nederlander blokkeerde de baan voor zijn achtervolgers. Weijs verdween uit koers en de andere toppers bleven op positie.

De laatste ronde duurde door diverse redenen veel langer dan voorzien, mede door een toeschouwer die onwel werd. De zege ging naar Vincent Verschueren die echter Abbring de laatste scratch moest gunnen. Kevin Abbring kon co-piloot Pieter Tsjoen geen tweede opeenvolgende thuiszege schenken en bleef steken op ruim 5 seconden van Verschueren.
Voor de derde plaats werd het nog spannend tussen de WRC van Fred Miclotte en de Pörsche van Tim Van Parijs. Miclotte kreeg de WRC steeds beter onder de knie, maar Van Parijs bleef hem voor en stond op het podium net voor de WRC.. Claudie Tanghe sloot de top 5 af als tweede Porsche, 

Steve Bécaert was in zijn Mitsubishi Lancer 'best of the rest'... In zijn Lancer EVO X liet immers hij als 6de algemeen heel wat modernere en snellere wagens achter zich. Het historics gedeelte werd zoals verwacht overheerst door de Subaru Legacy van Paul Lietaer. De snor was ook weg naar een zevende plaats, maar na een mindere laatste ronde moest hij nog de Skoda Fabia van R5 debutant Jo Muylle voorbij laten.
In de historic wedstrijd gingen de resterende ere-plaatsen naar Andy Lefevere die op pad was met de BMW van co Peter Demeyere en de Ford Sierra van Dirk Vermeirsch. 

Na Lietaer maakten een sterk presterende Xavier Beel en thuisrijder Jean-Baptiste Broekaert de top 10 compleet. Voor Jean Bapatiste zal deze wedstrijd wel iets heel speciaal geweest zijn, Autostal Duindistel deelde immers aan de inschrijvingstafel stickers uit ter herdenking van diens vader Frank Broekaert die eerder dit jaar overleed... Noteren we ook nog de 11de plaats van Geoffrey Vanderschelden die vooral in het tweede deel van de wedstrijd heel sterk reed. 

Divisie 1-2 was voor de Renault Megane van Stefaan Tsjoens. Hij won opnieuw overtuigend voor de Saxo van Ramboer en de Peugeot 206 van Diet. 

# Foto-reportage
# Uitslagen

ALV saneren van tanks
zwembaden en wellness
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen