× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

05-09-2018

THX pakt uit met VW Polo R5 - DG Sport met Citroen C3 R5

THX pakt uit met VW Polo R5 - DG Sport met Citroen C3 R5

Vandaag maakten DG Sport en dochteronderneming THX Racing de komst van de nieuwe wagens bekend. 

Het THX team heeft, zoals eerder reeds bekend gemaakt, een Volkswagen Polo GTI R5 aangeschaft. THX Racing is een structuur die kan rekenen op de technische en sportieve kennis van DG Sport. Ondersteund door de Belgian VW Club zal de Polo GTI R5 van THX Racing voor het eerst aan de start komen van de Condroz Rally. De datum van aflevering van de auto is nog niet officieel vastgesteld, de definitieve bevestiging van deze deelname en de bekendmaking van de piloot zal snel volgen... 

DG Sport zal op haar beurt vanaf september een eerste Citroën C3 R5 ter beschikking hebben. DG Sport Compétition heeft al vele jaren met succes een beroep gedaan op de PSA-producten. Zowel met Peugeot als Citroën kan het team terugvallen op een geweldige reeks resultaten, gaande van de Belgische titel in R2 tot de deelnames van Quentin Gilbert met de DS3 R3 (in WRC 3 en Junior WRC) en niet te vergeten de talrijke successen van Pieter Tsjoen, Kris Princen en Kevin Abbring aan het stuur van de Peugeot 208 T16 R5.

Een nieuw hoofdstuk van deze nauwe samenwerking kwam aan het licht tijdens de recente Ypres-rally. Dankzij de solide relaties tussen het Belgische team en de sportafdeling van de Franse groep nam het duo Kevin Abbring-Pieter Tsjoen deel aan deze Vlaamse klassieker aan het stuur van een Citroën C3 R5.

"Vanaf het begin toonde deze nieuwe auto zich extreem snel en buitengewoon betrouwbaar, "benadrukt Alain Georges, de sportdirecteur van DG Sport Compétition. "De auto is nu klaar om de concurrentie aan te gaan. Vanaf september is de eerste van de twee Citroën C3 R5 besteld door DG Sport Compétition beschikbaar voor verhuur, en dit voor teams die willen deelnemen aan rally's in binnen- en buitenland.

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen