× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

07-02-2018

2018 - Team Dendoncker na ASAF historic titel verder met Fiat Punto Super 2000

2018 - Team Dendoncker na ASAF historic titel verder met Fiat Punto Super 2000

Vorig jaar werd het rallyteam Dedoncker, met piloot Kris Dedoncker en copilote Elise Dedoncker, kampioen in de de historic klasse van de ASAF. Kris en Elise Dedoncker zijn Vlamingen, maar kiezen heel bewust voor het ASAF kampioenschap omwille de parcours die volgens hen mooier, verschillend en uitdagender zijn dan in Vlaanderen.

"Vorig jaar reden we in de historic met een Alfa Romeo Sud en voor dit seizoen kiezen we voor een Fiat Punto Super 2000. Het is voor ons echt een droom want in het verleden reden Freddy Loix en Pieter Tjoen nog met dit type wagen." aldus copilote Elise.

Met de nieuwe en potente wagen heeft het team wel enige ambities. "Het zou tof zijn om regelmatig in de top drie te eindigen of een overwinning zou al een heel mooie prestatie zijn, maar dit zal niet makkelijk zijn. Het is voor ons wat zoeken met de nieuwe wagen." bevestigde Kris ons. 

Kris Dedoncker heeft al heel wat ervaring in de rallysport, in de jaren 80 reed hij in Vlaanderen met Alfa Romeo en later met Opel, in 2000 maakte hij een kortstondige come-back in ASAF met een Ford Escort Cosworth en sinds 2015 is hij opnieuw in de ASAF actief met de Alfa Romeo. Op het programma van dit jaar zijn deelnames voorzien in Hannuit, Dinant, Estinnes, Doornik, Braine-le-Comte, Sautin, Waremme, Mettet en de Rally sprint van Saint-Roch.

foto - rally-art.be

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Verwante artikelen