× LIVE INFO - Sezoensrally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be Autostal Duindistel

LIVE INFO - Sezoensrally

27-11-2017

Wedstrijdverslag - Rally van Kortrijk - Rallyteam Delplace Bruneel

Wedstrijdverslag - Rally van Kortrijk - Rallyteam Delplace Bruneel

Rallyteam Delplace Bruneel sluit een prachtig seizoen af met een knappe 10de  plaats in Kortrijk.

"Na Rally de la Lys waar we door mechanische pech moesten opgeven werd de Skoda Octavia WRC opnieuw op punt gezet. Maar doordat we dan het project met de Porsche hebben gestart is de Skoda niet meer buiten gekomen, tot afgelopen weekend. Mede doordat de Porsche na de overwinning in Koekelare in winterslaap is en de versnellingsbak aan revisie toe is werd geopteerd voor de LAS VEGAS Skoda Octavia WRC.

Voor Fredericq was het al van de Rallye de la Lys geleden dat hij met de Octavia WRC reed dus was het weer wat wennen. Op de showproef in Moeskroen hebben we de motor van de Skoda even laten afslaan,  daarna zijn we nog even rondgegaan, waardoor we dan ook met niet al te veel vertrouwen de tweede dag aanvatten.

De eerste lus was wat zoeken en opnieuw wat vertrouwen opdoen na een de omschakeling van de GT3 naar de WRC; We zijn van start gegaan met een set Hankook regenbanden, maar deze banden kregen we niet op temperatuur; Waardoor het moeilijk was om een ritme op te bouwen."

Na de eerste ronde werden opnieuw de vertrouwde Michelins gemonteerd en kwam het vertrouwen stelselmatig terug. Uiteindelijk zijn we zeer tevreden over onze laatste ronde, waar we nog eens goed hebben geamuseerd met deze Octavia. In die ronde ontdekten we opnieuw wat een toffe machine de Skoda is! Een echt beest van een wagen!

Met het aangekondigde vijfsterren deelnemersveld was onze ambitie voor de start een plaatsje in de top tien. Uiteindelijk konden we de vele valstrikken op het gladde parcours ontwijken en stuurde het team de WRC naar een knappe 10de plaats.

Ook in de wagen hebben we een perfecte combinatie gevonden, met Arne Bruneel. De jeugdige gedrevenheid van Arne voor de rallysport is onbeschrijfbaar! Hij gaat er telkens 100% voor! Hiermee sluiten we een prachtig seizoen op een mooie manier af, we willen hierbij dan ook onze sponsors LAS VEGAS, VALCKE PREFAB, D24 Tracking Systems en onze andere sponsors bedanken voor de steun van het afgelopen seizoen!
Ook onze servicemannen mogen we bij deze niet vergeten, zij stonden afgelopen seizoen opnieuw voor ons paraat waarvoor we hen zeer dankbaar zijn! Op naar volgend seizoen!
"

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be
Autostal Duindistel

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen